Beyaz Saray, Covid-19 için fon isteyecek!

Beyaz Saray, ABD Kongresi'nden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele için 2,5 milyar dolar fon isteyecek.

DÜNYA 25.02.2020, 06:46
Beyaz Saray, Covid-19 için fon isteyecek!

Beyaz Saray, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele için Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nden en az 2,5 milyar dolar ek fon talep edileceğini duyurdu.

Beyaz Saray Bütçe ve Yönetim Ofisi Sözcüsü Rachel Semmel, yaptığı yazılı açıklamada "Donald Trump yönetimi yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını ciddiye alıyor." dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele için 2,5 milyar dolar ek fon talep eden bir planı ABD Kongresi'ne göndereceklerini söyleyen Beyaz Saray Bütçe ve Yönetim Ofisi Sözcüsü Rachel Semmel, bu fonun 1 milyar dolarının yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştirme çalışmalarını hızlandırmak için ayrılacağını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi'ndeki Demokratlar uzun süredir yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda yönetime uyarıda bulunarak, ABD Başkanı Donald Trump'ı bu konuda adım atmaya çağırıyordu. 

ABD Başkanı Donald Trump ise bugün Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "ABD'de koronavirüs (Covid-19) kontrol altında. Tüm taraflar ve ilgili ülkelerle iletişim halindeyiz." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)