Beyaz örtü altındaki Vortuka şehri, 2013 yılından bu yana sessizlik içinde!

Rusya Federasyonu’na bağlı olan Vortuka şehri, bölgede yaşanan aşırı soğuk nedeniyle sessizlik içinde. Hava sıcaklığının eksi 50 dereceelri gördüğü şehir, sakinlerinin 2013 yılından sonra terk etmesi nedeniyle adeta hayalet bir şehre dönüştü.

DÜNYA 02.03.2021, 16:19 02.03.2021, 16:25
Beyaz örtü altındaki Vortuka şehri, 2013 yılından bu yana sessizlik içinde!

Rusya içerisinde yer alan Komi Cumhuriyeti’ne bağlı Vortuka kenti, günümüzde bir sessizlik şehri olarak dikkat çekiyor. Kentte yaşanan aşırı dondurucu soğuk ve buna bağlı işsizlik, hayatı git gide sefil bir hale dönüştürdü. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği döneminde madencilik alanında önemli kentlerinden biri olarak dikkat çeken Vorkuta, SSCB’nin sağılmasıyla adeta yıkımın başlangıcına şahit oldu. Kentin oblast bölgeleri, madencilik alanında sıkıntılı günler yaşayınca, işsizlik de baş göstermeye başladı.

İşsizlik ve aşırı soğuk, göçü getirdi

Bir yandan da bölgedeki aşırı soğuklar baş göstermeye başladı. eksi 50 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, kenti adeta buz tabakası haline getirdi. Böylece aşırı soğuk ve işsizlik, kentten göçü gerektirmek zorunda kaldı.

Yapılar ve araçlar, kar altında kaldı

İyice fakir bir kent haline gelen Vortuka’dan herkes göç etmeye başlayınca bir anda sessizlik hakim oldu. Özellikle 2013 yılı itibariyle yerleşim yerleri tamamen boşaltıldı.



Kentteki yapılar, kente 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve uzun süredir park halinde bulunan bir şantiyeye ait iş makineleri de, bölgedeki yoğun kar yağışı nedeniyle beyaz örtü altında kaldı. Sessiz bir hale bürünen kent, ardında ilginç görüntüler bıraktı.

Yorumlar (0)