Berlin’de maskeli soyguncular para nakil aracını soydu

Almanya Berlin’de 4 maskeli soyguncu bir bankaya ait bankamatiğe para koyulacağı esnada soygun yaptı.

DÜNYA 21.02.2021, 11:34 22.02.2021, 09:34
Berlin’de maskeli soyguncular para nakil aracını soydu

Almanya’da son aylarda para nakil araçlarına gerçekleştirilen saldırılarda artış meydana geldi. Ülkede 15 ve 17 Aralık tarihlerinde bir şehirdeki mobilya mağazası ve AVM para nakil araçlarına saldırı yapılmıştı.

Son olarak ise Berlin’de bir para nakil araca bir bankaya ait bankamatiğe para koyulacağı esnada soyuldu.

Biber gazı ve silahla etkisizleştirildiler

Çevrede yaşayanlar tarafından soygun anı kaydedilirken yayınlanan görüntülerde turuncu renkte olan işçi tulumunu giyen 4 soyguncunun para nakil aracını durdurup görevlileri silah ve biber gazıyla etkisizleştirip ardından ise nakil aracından paraları kendi araçlarına aktardığı görülüyor.

Çevredeki insanlar aldırış etmedi

Soyguncular caddeden geçen otobüslere ve diğer araçlara aldırmadan içi para dolu olan torbaları kendi araçlarına aktarıp hızlı bir şekilde olay yerinden kaçtı.

Soyguncuların kullanmış olduğu aracın çalıntı olduğu ortaya çıkarken, 1 tanesi ağır olmak üzere toplamda 2 güvenlik görevlisinin yaralanıp hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Kaçak soyguncuları arama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Berlin polis sözcüsü, “Olayın kısmen organize olduğunu düşünüyoruz. Soyguncular, soygunu yaparken acımasızca şiddet kullandı.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)