Berlin'de Erdoğan ve Putin alarmı!

Libya Konferansı nedeniyle geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Berlin'de konferansın düzenleneceği başbakanlık binasının bulunduğu bölge termal kameralarla izleniyor. Özellikle Erdoğan ve Putin'in kullanacağı güzergâh ve duraklarda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmış durumda.

DÜNYA 19.01.2020, 12:29
Berlin'de Erdoğan ve Putin alarmı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de bugün gerçekleştirilecek olan Libya Konferansı kapsamında şehirde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti üzerine aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi devlet ve hükümet başkanlarının da bulunduğu liderlerin katılacağı Libya Konferansı'nın gerçekleştirileceği Başbakanlık binasına çıkan yollar ile Tegel Havalimanı'nın askerî bölümünün bulunduğu bölgedeki caddeler trafiğe kapatıldı.

Türk ve Rus liderleri nedeniyle alarm durumunda

Özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımı sebebiyle güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuluyor.

Diğer eyaletlerden de yapılan takviyelerle konferansın güvenliği 4 bin polis tarafından sağlanıyor.

Gemi geçişleri durduruldu

Berlin'de bulunan Başbakanlık binasının yanından geçen Spree Nehri'nde gemilerin geçişine konferans süresince izin verilmeyecek ve hava sahası da kısmen uçuşlara kapalı tutulacak.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, model uçakların ve insansız hava araçları (İHA) dâhil tüm uçuşların Alman Hava Güvenlik Dairesinin belirlediği bölgede yasaklandığı duyuruldu.

Berlin Tegel ve Berlin Schönefeld havalimanlarındaki yolcu ve kargo uçuşlarının bu yasaktan etkilenmeyeceği belirtildi.

Dalgıçlar da sabah saatlerinde Spree Nehri'nde arama-tarama faaliyeti yürüttü.

Bölge termal kameralarla izleniyor

Federal polis, termal kameralarla donatılmış helikopterlerle Başbakanlık binasının bulunduğu bölgedeki güvenlik durumunu takip ediyor.

Konferansa katılanların geçtikleri güzergahlarda ve konakladıkları otellerde de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Özellikle Türkiye ve Rusay liderlerinin güzergâhlarında güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılmış durumda.

Berlin polisi, konferansın yanı sıra şehirde düzenlenecek Yeşil Hafta Fuarı ve Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Hertha Berlin-Bayern Münih futbol karşılaşmasından dolayı gün boyunca Berlin trafiğinde aksamalar yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Diğer taraftan konferansı takip edecek muhabirler, Başbakanlık binasına yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan Federal Basın ve Enformasyon Dairesinde güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra otobüslerle konferansın yapılacağı Başbakanlık binasına götürülecek.

Yorumlar (0)