Benzincide maske cinayeti

Almanya’da geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen olayda Rheinland-Pfalz eyaletinde bir kişi, benzin istasyonuna maskesiz girdi. Bunu gören ve kendisini uyaran 20 yaşındaki kasiyeri başından vurarak kaçan zanlı daha sonra kendisi polise giderek teslim oldu

DÜNYA 22.09.2021, 10:14
Benzincide maske cinayeti

Almanya’da Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Idar-Oberstein kasabası geçtiğimiz cumartesi günü korkunç bir olaya sahne oldu. Bir benzin istasyonuna alkol almak için giren 49 yaşındaki şahıs kendisini maske takmadığı için uyaran 20 yaşındaki gencecik bir kasiyeri acımasız bir şekilde başından vurarak ölümüne sebep oldu.

 


Savcı Kai Fuhrmann gazetecilere yaptığı açıklamada, şahsın alkol almak için akşam saatlerinde benzin istasyonuna geldiğini ve maske takmadığı için genç kasiyer tarafından uyarıldıktan sonra şahsın maske takmayı reddederek benzinlikten ayrıldığını söyledi. Fuhrmann, şahsın daha sonra çenesinde takılı bir biçimde maske ile yeniden benzinliğe geldiğini ve genç kasiyerin ikinci kez adamı maske takması konusunda uyardığını anlatarak, "Ardından fail kişi tabancasını çekti ve kasiyeri acımasızca başından vurdu. Kurban yere düşerek o an can verdi" dedi.

Furhmann, şüphelinin daha sonra kendi isteğiyle polise teslim olduğunu ve gözaltına alındığını belirtirken, zanlının koronavirüs önlemlerinin kendisini strese soktuğunu söylediğini kamuoyu ile paylaştı.

Koronavirüs inkarcıları iş başında

Duyulduktan sonra ülkeyi ayağa kaldıran cinayet, Almanya’nın aşırı sağcı siyasi partisi AfD'nin karantina ve aşı karşıtı bir kampanyayla seçmenleri etkilemeye çalıştığı seçimlerden bir hafta önce yaşandı.


Ülkenin Adalet Bakanı Christine Lambrecht ise cinayetin nefreti körüklemek için kullanılmasının iğrenç olduğunu belirterek, “Devlet, şiddete başvuran koronavirüs inkarcılarının radikalleşmesine mümkün olan her yolla karşı koymalıdır” dedi.

Yorumlar (0)