"Benden hoşlanmadığını biliyorum"

ABD Başkanı Donald Trump, erken seçime gitme kararı alan İsrail'deki son gelişmeler hakkında yorum yaptı. Trump, "İsrail'de olanlar çok kötü. Buna ihtiyaçları yoktu." dedi. Özel Yetkili Savcı Robert Mueller ile ilgili de konuşan Trump, "Kendisinin benden hoşlanmadığını biliyorum. Seçimleri ben kendim kazandım, Rusya bana seçimleri kazandırmadı." dedi.

DÜNYA 30.05.2019, 18:25
"Benden hoşlanmadığını biliyorum"

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına demeç verdi.

"İSRAİL'DE OLANLAR ÇOK KÖTÜ"

Erken seçime giedecek İsrail'deki siyasi durumdan memnun olmadığını belirten Trump, "İsrail'de olanlar çok kötü. Buna ihtiyaçları yoktu. Netanyahu değerli biri fakat buna hiç gerek yoktu, orada yeterince sorunları var zaten." dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kendisine tanınan sürede koalisyon hükümetini kuramamıştı. Netanyahu, meclisin feshedildiğini erken seçim kararı alındığını duyurmuştu.

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ın Rusya soruşturmasının bittiğini açıklamasına ilişkin konuşan Trump, "Aslında hiçbir şey değişmedi, zaten ne bir gizli iş birliği ne de adaleti engelleme vardı. Bu sadece Demokratların köpürttüğü bir şeydi." diye konuştu.

"MUELLER BENDEN HİÇ HOŞLANMADI"

Mueller'la hiçbir zaman arasının iyi olmadığını aktaran Trump,"Kendisinin benden hoşlanmadığını biliyorum. Ortada Ruslarla hiçbir gizli iş birliği yok. Seçimleri ben kendim kazandım, Rusya bana seçimleri kazandırmadı." ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Diğer taraftan Trump, dün Serkan Gölge'nin serbest bırakılmasıyla ilgili, "Türkiye o mahkumu serbest bıraktı. Kısa süre önce kendisini ev hapsine aldılar, çok yakında da ABD'ye dönmek üzere serbest bırakılacak. Bu güzel bir haber. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum, kendisi harika biri." dedi.

Yorumlar (0)