"Ben olmasaydım yeryüzünden silineceklerdi"

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'ndeki hükümet karşıtı protestolarla ilgili, "Ben olmasaydım, Hong Kong 14 dakikada yeryüzünden silinmiş olurdu." yorumunu yaptı.

DÜNYA 22.11.2019, 20:26
"Ben olmasaydım yeryüzünden silineceklerdi"

Trump, Fox News kanalında yayımlanan "Fox & Friends" programına telefonla bağlanarak, Hong Kong'daki protestolara ilişkin açıklamalar yaptı.

"Çin, Hong Kong'un dışında bir milyon asker tutuyor"

Çin'e karşı Hong Kong'u koruduğunu savunan Trump, "Ben olmasaydım, Hong Kong 14 dakikada yeryüzünden silinmiş olurdu." dedi.

Trump, "Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hong Kong'un dışında bir milyon asker tutuyor ve sırf ben istedim diye bu askerler içeri girmiyor. Ben Şi'ye 'Lütfen bunu yapma, bunun ticaret anlaşmasına çok büyük olumsuz etkisi olur' dedim." ifadelerini kullandı.

Çin ile yapılacak bir ticaret anlaşmasının önemli olduğunu söyleyen Trump, "Hong Kong'un yanında durmalıyız ama ben aynı zamanda Çin lideri Şi'nin de yanındayım." değerlendirmesini yaptı.

O soruya cevap vermedi

Trump, Kongrenin her iki kanadının onayladığı "Hong Kong İnsan Hakları ve Demokrasi Yasası" başlıklı yasa tasarısını imzalayıp imzalamayacağına ilişkin soruyu ise yanıtlamadı.

Yorumlar (0)