Bella Hadid: Filistinlilerin kanının dökülmesinde ABD'nin de suçu var

Amerika’nın dünyaca ünlü modeli Filistin asıllı Bella Hadid, Kudüs'te İsrail'in Filistinlilere yaptığı saldırılara tepki göstererek ABD’ye ödedikleri vergiler üzerinden İsrail'e 3,8 milyar dolar para aktarıldığını söyledi.

DÜNYA 09.05.2021, 09:40 09.05.2021, 20:39
Bella Hadid: Filistinlilerin kanının dökülmesinde ABD'nin de suçu var

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınlarına tepkiler yağarken ABD’nin ünlü modeli Bella Hadid ise, "Eğer siz bir Amerikalıysanız şunu bilmelisiniz ki bu yaşananlarda devlete ödediğiniz vergilerinde payı var. İsrail'e her sene vergilerimiz üzerinden 3,8 milyar dolar ödendiğini biliyor muydunuz?" ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

"Filistinliler, evlerinden edildiler”

Bella Hadid, 41 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabından İsrail’in Kudüs’te yaptıklarını ve ABD’nin de bu suçta ortak olduğunu dile getirdi.

IMEU platformunun paylaştığı, "Bugün, Sheikh Jarrah'da bulunan 200'ün üzerinde Filistinli zorunlu olarak tahliye ile karşı karşıya kaldı" ifadeleri kendi hesabı üzerinden takipçilerine ulaştıran Hadid, paylaşıma kendisi de eklemede bulunarak, “Kendi evlerinden edildiler” dedi.

Kendi evinden çocuğuyla beraber zorla çıkarılan Filistinli bir kadına ait fotoğrafı paylaşan Bella Hadid, şu ifadelere yer verdi, "Bu fotoğraf artık sizi artık rahatsız etmeli. Bu durumu kendi büyükannenize veya annenize en kutsal zamanlarından birini yaşarken mesela oruç tuttukları bir sırada yapıldığını düşünün! İnsan olmak buna açıkça üzülmeyi gerektirir. Bunun dinle bir ilgisi yok tamamen ilkeli bir insan ilgisi var. Filistinlilerde benim sizin gibi insandır! Bu kesinlikle insan hakları sorunudur. #ShiekhJarrahaÖzgürlük"

“Her zaman Filistin’in yanında olacağız”

İsrail askerlerinin zoru ile evlerinden edilmiş ailelerin pek çoğunun 65 yıldan daha fazla süredir orada evleri olduğunu dile getiren Hadid, "Lütfen bunun nasıl mümkün olabileceğini biri bana açıklasın? Ben kız kardeşlerimle sürekli Filistin’i konuşuyorum. Ve Filistinli olmaktan da gurur duyuyoruz. Her zaman Filistin’in yanında olacağımızı da bilmenizi istiyoruz. Bu konuda neler hissettiğimiz anlatabilmek çok güç. Soydaşlarımın acılarını hissediyorum. Korkan ve kendilerini güvende hissetmeyen Filistinli kardeşlerime ağlıyorum. Artık bu insanlık dışı eylemler durmalı! Bu yaşananlara insanlığın tanımında yer yok! Sonsuza kadar Filistin!" dedi.

Mescid-i Aksa'da Filistinlilerin namaz kıldıkları sırada uğradıkları saldırı görüntülerini de paylaşan Hadid, "Bu görüntüler gerçekten midemi bulandırdı. Hem de  namaz sırasında ve Ramazan ayında. Bunu izlemek çok zor. Allah'ım lütfen Filistinlileri koru" ifadelerine yer verdi.

(Hadid ailesi)

Bella Hadid'in babası Mohamed Hadid ise paylaşımında, "İnsanlık adına baskı görenleri korumalı ve kurtarmalıyız. Filistin’de olanlar tamaıyla yanlış ve onlar asla kimsenin umurunda değiller? #sheikhjarrah hepimiz sizin için gözyaşı döküyoruz" İfadelerine yer verirken kız kardeşi Alana Hadid'de Kudüs’ten katılımcılarla canlı yayın yaparak yaşananları takipçilerine aktardı.
 

Yorumlar (0)