Belgeler basına sızdı: 18 eyalete 'kırmızı bölge' uyarısı!

Beyaz Saray’ın koronavirüs ile mücadelede vaka artışlarından dolayı 18 eyalette “kırmızı bölge” uyarısı verdiği ve bu bölgelerde ‘kontrollü sosyal hayat sürecine’ son verilip bar,spor solanları gibi mekanların kapatılıp 10 fazla kişinin bir araya gelmesin yasaklandığı ortaya çıktı.

DÜNYA 18.07.2020, 00:45 Hanife
Belgeler basına sızdı: 18 eyalete 'kırmızı bölge' uyarısı!

Donald  Trump, son dönemlerde rekor sayıya ulaşan  vaka sayılarına rağmen ABD’nin normalleşme sürecine girmesinde ısrarcı davranmasına rağmen, Bayaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün bazı eyaletleri uyardığı belgeler basına sızdı.

Söz konusu belgede, Beyaz Saray’ın 18 eyaletteki vaka artışındaki oran nedeniyle  'kırmızı bölge' ilan ettiği bilgisi yer alıyor.

Belgede, kırmızı bölge olarak belirlenen eyaletlerin, normalleşme sürecine son verip, barlar, spor salonları gibi yerleri yeniden kapatmaları ve 10'dan fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklanması gerektiği uyarısı yapıldı.

Kırmızı bölge olarak işaretlenen eyaletler ise şöyle sıralandı:

- Alabama,

- Arkansas,

- Arizona,

- California,

- Florida,

- Georgia,

- Idaho,

- Iowa,

- Kansas,

- Louisiana,

- Mississippi,

- North Carolina,

- Nevada,

- Oklahoma,

- South Carolina,

- Tennessee,

- Texas

- Utah

Söz konusu belgelerin varlığını doğrulayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Sözcüsü Devin O'Malley, bu belgelerin Covid-19 ile Mücadele Gücü'nün haftalık olarak eyaletlere gönderdiği belgelerden biri olduğunu söyledi

Günlük vaka artışında yeni rekor

Pandemimden en çok etkilenen ülke olan ABD'de, son 24 saatte 78 bin 695 vaka artışıyla günlük yeni bir rekor kırarak, 3 milyon 698 bin 358'e çıktı.

Salgından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı ise son 24 saatte 950 artarak, 141 bin 150'ye ulaştı.

Yorumlar (0)