Belediye başkanı, normalleşmeyi uçarak kutladı!

Yeni Zelanda'da Queenstown Lakes bölgesinin Belediye Başkanı Jim Boult, ülkesinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleyi kazandığını belirterek, salgın tedbirlerinin gevşetilmesini bungee jumping ile kutladı. 

DÜNYA 15.05.2020, 16:05 15.05.2020, 16:09

Yeni Zelanda, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kontrol altına almasının ardından alarm düzeyini ikinci kademeye düşürdü.

Bunun üzerine Lakes bölgesinin Belediye Başkanı Jim Boult, ilginç bir kutlama yaptı. 

Boult, sabah saatlerinde Kawarau Köprüsü’ne gelerek ilk atlayışını yaptı. 

En son 10 sene önce bungee jumping yaptığını kaydeden Boult, karantina önlemlerinin gevşetilmesiyle bölgede turizmin yeniden canlanmasını ümit ettiğini belirti.

Boult, "Bölgemizde bu kadar çok işletmenin tekrar açıldığını görmek harika. Her ne kadar bunlar bölgedeki tüm işletmeler için zor zamanlar olsa da alarm seviyesinin ikinci kademeye indirilmesini ve işletmelerin ihtiyatlı bir şekilde yeniden açılmasına izin verilmesini memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yeni Zelanda’da yeni vakaya rastlanmaması nedeniyle salgın alarmı üçüncü düzeyden ikiye indirilmiş, bu da işletmelerin tekrar açılmasına ve kurallara uyulması durumunda bölgeler arası seyahatlerin gerçekleştirilmesinin önün açmıştı. 

Yorumlar (0)