Belediye Başkanı ateş püskürdü: New York'a bakın!

Moskova, şehrin sakinleri uyarılara riayet etmedikleri için yeni tip koronavirüs salgınının yeni bir aşamaya girdiğini söyledi.

DÜNYA 29.03.2020, 14:07
Belediye Başkanı ateş püskürdü: New York'a bakın!

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, bugün yaptığı açıklamada, birçok Moskovalının evde kalma iddiasına rağmen dışarı çıktığı için başkentte yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle toplam vaka sayısının 1000'i aştığını ve böylelikle yeni bir aşamaya girdiklerini duyurdu.

Rusya'nın en kötü etkilenen bölgesi olan Moskova'daki yetkililer, Cumartesi gününden itibaren mağazaları ve eğlence mekanlarını kapatmış, vatandaşları Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açıklanan çalışma dışı hafta boyunca evde kalmaya çağırmıştı.

"Artık kimse güvende değil"

Ancak Belediye Başkanı Sobyanin, tüm tedbirlere rağmen en az 52 bin kişinin dün şehir parklarında yürüyüş yaptığı ve birçok yaşlı insanın toplu taşıma araçlarını kullanarak uzun yolculuklar yaptığını açıkladı.

Koronavirüsün yayılması ile ilgili konuşan Sobyanin, yeni bir aşamaya girdiklerini kaydederek, "Moskova'da 1000'den fazla hastalık vakası kaydedildi. Artık kimse güvende değil" ifadesini kullandı.

"New York'a bakın"

Sobyanin, uyarılarını tekrarlayarak "Her gün yüzlerce insanın öldüğü İtalyan ve İspanyol şehirlerine bakın. Hatta ve hatta New York'a bakın, bunların hepsi bir örnek.” şeklinde konuştu.

Rusya'daki Covid-19 kaynaklı teyit edilen vakalar, 24 saat içinde 270 artarak toplam 1.534'e ulaştı. Salgın sebebiyle 7'si Moskova'da olmak üzere toplamda 9 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)