Belçikalı yazarın külleri, son kitabının mürekkebine karıştırıldı 

Mayıs ayında Belçika’da vefat eden yazar Pieter Haspeslag’ın külleri, geçtiğimiz günlerde yayınlanan son kitabının mürekkebine karıştırıldı. Küllü mürekkepler, kitabın ilk 25 bin baskısında kullanıldı. 

DÜNYA 02.11.2021, 09:24 02.11.2021, 16:14
Belçikalı yazarın külleri, son kitabının mürekkebine karıştırıldı 

Mayıs 2021’de akciğer hastalığı sebebiyle vefat eden 68 yaşındaki Belçikalı yazar Pieter Haspeslag’ın son kitabında daha önce olmamış bir olaya imza atıldı. Kitaplarını “Pieter Aspe” ismiyle imzalayan Haspeslag, vefat ettikten sonra cesedi yakıldı. 



Külleri mürekkebe karıştırıldı 

Yazar, “Van In” isimli serisinin 5’inci ve son kitabını ölümünden önce tamamlamıştı. “Pieter Van In” isimli hayali bir müfettişin hikayelerinin anlatıldığı kitap serisi, Belçika’nın en çok okunan kitapları altına girmişti. Fakat Haspeslag’ın son kitabını yayınlamaya fırsatı olmadan öldüğü bildirildi. Bunun üzerine yakınları, cesedin tüm küllerini toparlayarak kitabın mürekkebine karıştırdı. 



25 bin adet kitapta izi bulunuyor 

Yazarın son kitabının ilk 25 binlik basımına küllerin karıştırıldığı, Haspeslag’ın eşi Tamara Hangeraf tarafından açıklandı. Kitabın tanıtımında açıklama yapan Hangeraf, eşinin pek çok hikayesinin belediye binasında geçtiğini; kendilerinin orada evlendiklerini, her şeyin kendileri için belediye binasında başladığını ve eşine yine bu binada veda ettiğini açıkladı. 

Yorumlar (0)