Belçikalı gençlerin '1 Nisan' şakası gerçek oldu

Brüksel'de '1 Nisan şakası' olarak duyurusu yapılan müzik festivali için çok sayıda genç parkta bir araya gelince, polis müdahalede bulunarak gençleri gaz ve tazyikli su ile dağıttı.

DÜNYA 01.04.2021, 23:32 02.04.2021, 15:51
Belçikalı gençlerin '1 Nisan' şakası gerçek oldu

Belçika'nın başkenti Brüksel'de sosyal medya mecraları üzerinden son birkaç gündür gerçekleştirilen paylaşımlarda şehir merkezinde bulunan bir parkta 'La Boum' isminde bir müzik festivali düzenleneceği duyuruldu.

'Sıfır koronavirüs önlemi'

Duyurusu yapılan festivalde 8 adet sahne kurulacağı, çok sayıda ünlü müzisyen ve DJ'in etkinliğe iştirak edeceği, 'sıfır koronavirüs önlemi' olacağı kaydedildi.

Şakaydı, gerçek oldu

Fakat daha sonra tüm bunların 1 Nisan şakası olduğu anlaşıldı. Sözde organizatörler de festivalin yapılmayacağını, bunun 1 Nisan şakası olduğunu sosyal medya platformlarında paylaştı. Buna rağmen festival alanına binlerce genç akın etti.

Brüksel polisi, COVID-19 salgını önlemleri sebebi ile açık havada da olsa toplu halde bir arada olmanın yasak olduğu gerekçesi ile gençlere uyarıda bulundu.

Gençler polisle çatışmaya girdi

Gençlerin dağılmamasıyla birlikte polis gaz ve tazyikli su kullanarak müdahalede bulundu. Atlı polislerin de devreye girdiği müdahaleye tepki gösteren gençler ise polise taş ve şişe atarak cevap verdi.

Gençlerle polisler arasında meydana gelen çatışmada çok sayıda kişi yaralandı. Bölgede bulunan polis arabalarının da camları patladı.









Yorumlar (0)