Belçika’da karnavala araç daldı! 6 ölü 70 yaralı var

Belçika’da meydana gelen olayda La Louviere şehrinde düzenlenen Gilles Karnavalı'na bir aracın dalması sonucunda 6 kişi hayatını kaybederken 70 kişi de yaralandı.

DÜNYA 20.03.2022, 16:41 21.03.2022, 17:54
Belçika’da karnavala araç daldı! 6 ölü 70 yaralı var

La Louviere kentinde düzenlenen karnavala bir araç kontrolsüz bir şekilde dalarak korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Belediye tarafından yapılan açıklamada 20’si ağır 70 kişinin yaralandığı 6 kişinin ise hayatı kaybettiği açıklandı. Belediye başkanı yaptığı açıklamada yüksek hızlı seyir halinde olan bir aracın Gilles Kanavalı’da yer almak için toplanan bir kalabalığın arasına girdiğini ifade etti. Belediye başkanı sürücünün daha sonra yoluna devam ettiğini ama yetkili kişilerce durdurulduğunu vurguladı.

Anma töreni düzenlenip karnaval devam edecek

Bölgede yer alan spor salonu yaralı ve mağdurlara hizmet vermek amacıyla hazır duruma getirildi. Yaşanan olayla ilgili yarın bir anma töreni düzenlenecek ancak karnaval kaldığı yerden gösterilerine devam edecek. Öte yandan Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve Belçika Kralı Philippe’nin de yerel saatle saat 16:00’da olayın yaşandığı bölgeye geleceği duyuruldu. Gilles Kanavalı son iki yılda pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında düzenlenememişti. Bu yıl pandeminin etkisinin azalması ve yeniden normale dönüş ile beraber belediye tarafından tekrar düzenlenmeye başlamıştı. Karnaval her yıl 20 – 22 Mart tarihleri arasında düzenleniyor.

Yorumlar (0)