Belçika mahkemesinden Belçika'ya DEAŞ cezası!

Belçika, Suriye'den getirmediği terör örgütü DEAŞ mensuplarının çocukları için ceza ödemecek.

DÜNYA 27.01.2020, 13:01
Belçika mahkemesinden Belçika'ya DEAŞ cezası!

Belçika mahkemesinin, Belçika vatandaşı olan 4 DEAŞ'lının çocuklarının Belçika'ya getirilmelerine ilişkin tanıdığı süre doldu. Brüksel hükümetinin, Belçika mahkemesi tarafından verilen cezayı ödemeye başlaması gerekiyor.

2019 yılının Aralık ayında Suriye'nin Haseke vilayetinde bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Hol Kampı'ndaki Belçika vatandaşı 4 DEAŞ’lının 10 çocuğunun Belçika'ya getirilmesi gerektiğine hükmeden Brüksel’deki Asliye Mahkemesinin Belçika hükümetine tanıdığı bir buçuk aylık süre bugün itibariyle sona erdi.

Belçika Asliye Mahkemesinin kararı gereğince, terör örgütü DEAŞ mensubu 4 teröristin 10 çocuğunun bu süre içinde getirilmemesi sebebiyle Belçika hükümeti, her gecikmeli gün için çocuk başına 5 bin avro ödeme yapmak zorunda kalacak.

Belçika basınındaki haberlerde, paranın 10 çocuk adına açılan hesaplara yatırılacağı, 10 çocuğun ise 21 yaşını doldurduktan sonra paraya erişebileceği belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ mensuplarının ailelerine avukatlık yapan Muhammet Özdemir, çocukların Hol Kampı'nda kaldığını, her geçen gün fiziksel ve ruhsal durumlarının kötüleştiğini kaydetti.

Brüksel’deki Asliye Mahkemesi, 2019 yılının Aralık  ayında verdiği kararda, Belçika’nın bir buçuk ay içinde 10 çocuğa konsolosluk yardımı sağlaması ve dönüş için gerekli işlemleri yapılması gerektiğine hükmetmişti. Belçika Asliye Mahkemesi, 10 çocuğun ebeveynlerinin ise Belçika'ya geri dönemeyeceğine karar vermişti.

Yorumlar (0)