Belçika'daki ırkçılık karşıtı gösterilerde polisten orantısız güç

Brüksel'de polis şiddeti ve ırkçılık protesto edildi. Güvenlik güçleri, eylemcilere yine orantısız güç kullandı.

DÜNYA 25.01.2021, 00:09 25.01.2021, 17:15
Belçika'daki ırkçılık karşıtı gösterilerde polisten orantısız güç

Belçika'nın başkenti Brüksel'in merkez tren istasyonu bölgesinde bulunan Mont des Arts Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce protestocu, "Irkçı adaleti durdurun, sınıf ayrımını durdurun." temalı gösteride, ırkçılığa karşı pankartlarla sloganlar sarf edildi.

Eylemde, "Polis şiddetine son.", "Adalet istiyoruz.", "Adaletin olmadığı yerde barış olmaz.", "Irkçı polise son." sloganları atılırken, başkentte gözaltında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Afrikalı İbrahima Barrie'yi anmak maksadıyla saydı duruşu gerçekleştirildi.

Çok sayıda protestocu gözaltına alındı

Kolluk kuvvetleri, gösterinin izinsiz olarak gerçekleştirildiğini öne sürerek, çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı.

Brüksel güvenlik ekipleri, daha evvel COVID-19 salgınından dolayı gösteride maksimum 100 kişiye müsaade edilebileceğini duyurmuştu.

13 Ocak'ta da gösteri düzenlenmişti

Afrika kökenli talihsiz gencin salgın önlemlerine uymadığı gerekçe gösterilerek gözaltına alınmasından bir saat sonra yaşamını yitirmesi üzerine, başkentte 13 Ocak tarihinde gösteriler organize edilmişti.

Meydana gelen olaylarda bir polis merkezi ile bazı arabalar ateşe verilmiş, ATM'ler ve otobüs duraklarına zarar görmüştü. Barrie'nin hayatını kaybetmesi hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı.









Yorumlar (0)