Belçika'da MHP'lileri ağırlayan Başkan ihraç edildi

Belçika'daki Türk kökenli Belediye Başkanı Emir Kır, Türkiye'den ziyaretine gelen belediye başkanları arasında "2 MHP'li vekilin olması" nedeniyle partisinden ihraç edildi.

DÜNYA 18.01.2020, 15:27
Belçika'da MHP'lileri ağırlayan Başkan ihraç edildi

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Saint-Josse-ten-Noode ilçesinin Türk kökenli Belediye Başkanı Emir Kır, Türkiye’den belediye başkanlarından oluşan bir heyeti kabul etmesinin ardından üyesi olduğu PS'den (Sosyalist Parti) ihraç edildi.

Sosyalist Parti'den yapılan yazılı açıklamada, cuma günü toplanan disiplin komitesinin "Emir Kır'ın partiden ihraç edilmesine" karar verdiği belirtildi.

Heyette 2 MHP'li belediye başkanı olması eleştirilmişti

Emir Kır, bu ay başında Türkiye'den Brüksel'deki Avrupa kurumlarını ziyarete gelen farklı siyasi partilerden 6 belediye başkanını, talepleri üzerine makamında kabul etmişti.

Emir Kır, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) iki vekilin de heyette bulunması sebebiyle, hakkında Belçika medyasında "aşırı sağcıları ağırladı" şeklinde haberler yapılmıştı.

Mensubu olduğu PS'nin (Sosyalist Parti) disiplin kuruluna sevk edilen Emir Kır hakkında sosyal medyadan da ölüm tehdidi içerikli paylaşımlar yapılmıştı.

Belediye Başkanı Emir Kır'ın, partisi PS'nin kararına itiraz hakkı bulunuyor.

Emir Kır'dan açıklama

Sosyal medya hesabı üzerinden partisi PS'nin (Sosyalist Parti) kararını değerlendiren Emir Kır, "Partim hakkında hayal kırıklığım çok büyük ancak sol görüşlerime sıkı biçimde bağlıyım." ifadelerini kullandı.

Brüksel'in Saint-Josse-ten-Noode ilçesinin Türk kökenli Belediye Başkanı Emir Kır, partisi PS'nin işlettiği sürece saygı duyduğunu ifade ederek, hayatını aşırı sağla mücadeleye adadığını, sosyal adalet ve halka hizmet için çalıştığını vurguladı.

İki dönemdir belediye başkanlığı yapıyor

Türk kökenli Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel'in 19 belediyesinden biri olan Saint-Josse-ten-Noode'un belediye başkanlığını yürütüyor.

Brüksel’in Saint-Josse Belediyesinde 2000 yılında belediye başkan yardımcılığına seçilen Emir Kır, 13 Haziran 2004 tarihinde yapılan bölge seçimlerine katılmış ve Brüksel bölgesinden 7 bin 409 tercihli oyla partisinde ikinci en yüksek oyu alan kişi olarak bölge meclisine girmişti.

Türk kökenli siyasetçi Emir Kır, 2012 yılı Ekim ayında yapılan belediye seçimlerinde Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı ve Saint-Josse belediye başkanlığına seçildi.

Madenci bir ailenin çocuğu olarak Charleroi şehrinde dünyaya gelen Emir Kır, bu yıl yapılan seçimlerde tekrar Saint-Josse belediye başkanı olmuştu.

Yorumlar (0)