Belçika alev aldı... Belçika Kralı eylemlerin ortasında kaldı!

Belçika’da Afrikalı bir gencin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitirmesini protesto eden göstericiler polis merkezini ateşe verdi. Bu sırada eylemler arasında kalan Belçika Kralı,  vatandaşlar tarafından aracı taşlandı.

DÜNYA 14.01.2021, 14:32 15.01.2021, 09:12 Hanife
Belçika alev aldı... Belçika Kralı eylemlerin ortasında kaldı!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 23 yaşındaki Afrikalı İbrahima Barrie’nın cumartesi gecesi gözaltındayken hayatını kaybetmesi üzerine başkentin kuzeyindeki tren istasyonu civarındaki karakolub yakınında toplanan yüzlerce kişi, olayı proteste etti.



"Katil polis", "Siyahilerin hayatı önemlidir" ve  "İbrahima için adalet"  gibi sloganların atıldığı protestoda göstericilerin bir bölümünün polise taş atması üzerine olaylar çığırından çıktı.



Göstericiler polis merkezini ateşe verdi

Bir grup gösterici, polisin tazyikli su sıkarak müdahale etmesi üzerine ara sokaklara daldı. Göstericilerden bazılar ise yakınlarda bulunan araçları, çöp kutuları ve bir başka polis merkezi ateşe verdi.

Polis araçlarının çoğunun camları kırılırken, bazı göstericiler bölgedeki mağaza ve para çekme makinelerine de zarar verdi.


Belçika kralı'nın aracı taşlandı

Diğer yandan Belçika Kralı Philippe atacıyla tesadüfen protestoların devam ettiği bölgeden geçince eylemciler araca ataş atmaya başladı.

Kral Philippe'i taşıyan araç, hızla olay yerinden uzaklaştı.


Yorumlar (0)