Belarus ve Rusya ortak savaş eğitim merkezi kuracak

Rusya ve Belarus, toplamda 3 kritik bölge için askeri bir savaş merkezi kurma kararı aldı.

DÜNYA 07.03.2021, 10:50 08.03.2021, 10:16
Belarus ve Rusya ortak savaş eğitim merkezi kuracak

Rusya ve Belarus, Batılı ülkeleri kendilerine karşı olarak bir tehdit olarak gördükleri için kritik 3 bölgeyi askeri savaş merkezi yapma kararı aldı.

Belarus Savunma Bakanı Viktor Khrenin ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yla, Moskova’da bir araya gelip imza atılan anlaşmaya göre, bu askeri merkezlerden biri Belarus’un sürekli gerilimde olduğu Polonya sınırındaki Grodno Bölgesi’ne kurulacak.

Rusya sınırları içinde yer alacak

Diğer 2 savaş eğitim merkeziyse Rusya sınırları içinde bulunacak. Bu bölgelerden biri, Rusya’nın askeri olarak en güçlü birliklerinin olduğu Nizhny Novgorod bölgesi, öteki ise Rusya Polonya sınırındaki Kaliningrad bölgesi oldu. 2021 yılında ise askeri tatbikatlar sürecek.

2 ordunun ortak eğitimi gerçekleştirilecek

Rusya Savunma Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, “Şoygu ve Khrenin, Moskova’da yapmış oldukları toplantıda her 2 ülkenin ordularının ortak eğitimi amacıyla 3 muharebe eğitim merkezi kurulmasına ilişkin bir anlaşmaya imza atıldı.” ifadelerine yer verildi.

Baltık ülkeleri ve Polonya Başta olmak üzere batılı ülkelerin, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’ya karşı muhalefeti desteklemesinin ardından Belarus ve batılı ülkeler arasında gerilim tırmanmıştı. Lukaşenko, Moskova ile yakın ilişkilerini kullanarak aralarındaki iş birliğinin arttırılmasına dair çalışmalar yapmıştı.

Yorumlar (0)