BDT liderleri, yuvarlak masada buluştu: Gündem nükleer silahlar!

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) gayri resmi liderler zirvesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in liderliğinde gerçekleştirildi. Rusya lideri Putin, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bölgedeki çatışmaların arttığını kaydetti. Polonya'ya buğday yardımı yapabileceklerini söyleyen Belarus lideri Lukaşenko ise, "Toplantıda nükleer silah konusunu da ele aldık." dedi.

DÜNYA 07.10.2022, 23:28 09.10.2022, 08:34 Hakan Öksüz
BDT liderleri, yuvarlak masada buluştu: Gündem nükleer silahlar!

Rusya'nın St. Petersburg şehri, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) gayri resmi liderler zirvesine ev sahipliği yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı toplantıda Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın devlet başkanları yer aldı. Görüşme, yuvarlak masa toplantısı şeklinde düzenlendi.

Putin: "Sovyetler dağıldı, bölgedeki çatışmalar arttı"

Toplantıda gündemin sıcak başlıkları ele alındı, bölgesel ve uluslararası sorunlar masaya yatırıldı. Başta Ukrayna olmak üzere bölgede yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması gerektiğine değinen Putin, "Ukrayna'da trajik olaylar yaşanıyor. Maalesef Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bölgede kurulan bazı devletler arasında çatışmalar gerçekleşiyor. Bölgedeki uyuşturucu kaçakçılığının yanı sıra suç örgütleri ve terörizm ile de mücadele ediyoruz." dedi.

Lukaşenko: "Nükleer silah meselesini konuştuk"

Tahıl üretimlerinin beklentilerini karşıladığını belirten Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, "Polonya'ya tahıl yardımı yapabiliriz. Ürettiğimiz traktörlerden birini Vladimir Putin'e hediye ettik. Bu araçlarla buğday ekimi yapacağız. Başka ürünler de ekebiliriz. Purin ile masaya yatırdığımız konulardan biri de nükleer silah meselesiydi. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)