Batı Darfur'da iki kabile arasında çatışma: Çok sayıda ölü var

Sudan’ın Batı Darfur bölgesindeki El Cuneyna şehrindeki kabileler arası çıkan çatışmada 40 kişi öldü, 60 kişi de yaralandı.

DÜNYA 06.04.2021, 09:53 06.04.2021, 11:58
Batı Darfur'da iki kabile arasında çatışma: Çok sayıda ölü var

Sudan Doktorları Merkez Komitesinin yaptığı açıklamada El Cuneyna şehrinde kabilelerin arasında çatışma çıktığı açıklandı.

OHAL ilan edildi

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, çatışma sonrası en az 40 kişinin öldüğü ve 60 kişinin yaralandığı aktarıldı. Sudan Güvenlik Konseyi de çatışmaların ardından Dafur bölgesinde OHAL ilan etti.

Cumartesi günü ortaya çıkan çatışmaların ardından dün, bölgede gerginliğin tırmandığı belirtildi. Sudan Doktorları Merkez Komitesi, merkez hükümeti kargaşaya son verme konusunda müdahaleye çağırırken vatandaşlara da hastanelere kan bağışı yapma çağrısında bulundu.

BM açıklama yaptı

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi konuyla ilgili bir açıklama yaparak, çatışmanın Masalit kabilesine ait 2 kişinin, silahlı biri tarafından öldürülmesi sonrası başladığını açıkladı.

Çatışmaların ardından Sudan Güvenlik ve Savunma Konseyi acil toplanma kararı aldı. Toplantı sonrası Konsey, Darfur bölgesinde, orduya çatışmaların bitirilmesi için gerekli bütün önlemleri alma yetkisi verirken ayrıca OHAL ilan ettiğini açıkladı.

Yorumlar (0)