Başörtüsü takmayınca röportajı iptal etti

ABD'li gazeteci Christiane Amanpour, New York'ta bulunan İran Cumhurbaşkanı Reisi ile gerçekleştirmeyi planladığı röportajın başörtüsü takmayı reddettiği için iptal edildiğini öne sürdü.

DÜNYA 22.09.2022, 22:21 24.09.2022, 08:48
Başörtüsü takmayınca röportajı iptal etti

Amanpour, BM (Birleşmiş Milletler) 77'inci Genel Kurulu için New York'ta bulunan İbrahim Reisi ile haftalar evvel planlanan röportajın başörtüsü takmayı reddettiği için iptal edildiğini öne sürdü. 

Amanpour, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, “İran'da gösteriler devam ediyor ve Mahsa Amani'nin geçtiğimiz hafta ahlak polisleri tarafından tutuklanmasının akabinde yaşamını yitirmesinin ardından en az sekiz kişinin öldürüldüğü belirtiliyor. Reisi'ye tüm bunları ve çok daha fazlasını sormayı planlamıştım." dedi. 

Reisi’nin ABD topraklarındaki ilk röportajı olacaktı

"Reisi’nin ABD'deki ilk röportajı olacaktı." diyen Amanpour, “Bu röportaj için haftalardır çalışıyorduk ama Reisi'den izin çıkmadı. Görüşmeden evvel Reisi'nin yardımcısı yanıma geldi ve başörtüsü takmamı tavsiye ettiğini dile getirdi. Kibarca kabul etmedim. İran dışında röportaj yaptığımda, daha evvelki İran liderinin bunu istemediğini kendilerine ilettim." diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı'nın yardımcısının, başörtüsü takmaması durumunda görüşmenin gerçekleştirilmeyeceğinin açıkça söylediğini belirten Amanpour, “İran'daki duruma atıfta bulundu ve bunun bir saygı meselesi olduğunu dile getirdi. Bu beklenmedik ve eşi benzeri görüşmemiş isteği reddettiğimi bir defa daha söyledim. Görüşme yapılmadı. Reisi ile böyle bir dönemde konuşmak çok önemli bir an olurdu." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)