Başkanlık düellosunda son kez kozlarını paylaşacaklar

Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 Kasım tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimlerinin öncesinde iki lider son kez karşı karşıya gelecek.

DÜNYA 23.10.2020, 00:43 25.10.2020, 16:44
Başkanlık düellosunda son kez kozlarını paylaşacaklar

ABD’de başkanlık seçimlerinin öncesinde Cumhuriyetçilerin adayı Başkan Trump ve Demokratların adayı Joe Biden Nashville, Tennessee’de ikinci defa karşılaşacak.

Türkiye saatiyle 04.00’de olacak olan karşılaşmada ikili seçimlerin öncesinde son defa kozlarını paylaşacak.

Seçim öncesinde ilk defa 29 Eylül tarihinde karşı karşıya gelen ikili, birbirlerinin sözünü sürekli olarak kestiğinden tepki almış, ABD’li siyaset uzmanları programı, şimdiye dek olan en kötü başkanlık tartışması olarak bu tartışmayı ilan etmişti.

6 konu başlığı masada olacak

Yeni gelen kurallar dahilinde, 90 dakika boyunca sürecek olan tartışma 15 dakikalık dilimlere ayrılacak ve masada 6 konu başlığı olacak. Her konu başlığı sorusunda kişilere ikişer dakikalık açılış konuşması sırasında konuşmayan adayın mikrofonu kapatılacak.

Bir konuşmacının sözü kesilirse ek süre tanınacak

Bununla beraber, 15’er dakikalık bölüler karşılıklı olarak atışma şeklinde sürer ve kalan zamanda da eğer adaylar birbirlerinin sözünü keser veya gereksiz bir müdahalede bulunursa, kesinti yapılan süre kadar karşıda bulunan ek süre verileceği kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)