Başkan uçağını satmak istedi, kimse almadı!

Meksika Devlet Başkanı Obrador, göreve geldiği anda lüks başkanlık uçağını satışa çıkardı, ancak 2018'den beri ABD'de bulunan uçak alıcı bulamadı.

DÜNYA 15.01.2020, 01:34
Başkan uçağını satmak istedi, kimse almadı!

Meksika basını, 2018 yılından beri ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir hangarda duran başkanlık uçağının alıcısı çıkmadığı için uçağın Meksika'ya geri döneceğini öne sürdü.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, 1 Aralık 2018'de göreve geldiği anda lüks başkanlık uçağının "gereksiz masraf" olduğunu savunarak uçağı satışa çıkarmıştı. Başkan Obrador, günlük basın toplantısında da uçağın tekrardan satışa çıkarılabileceği veya kiralık olarak verilebileceğini belirtti.

Devlet bankalarından Banobras adına konuşan bir sözcü, uçağın 130 milyon dolara alıcısı çıktığını, ancak yaşanan bazı finansal sorunlar yüzünden satışın olmadığını belirtti.

Kasım 2018'den beri kullanılmıyor

Obrador'un satmak istediği ve yerel basın tarafından "Beyaz Fil" olarak adlandırılan Boeing Dreamliner 787-8 tipi uçak, son olarak eski Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Kasım 2018'de düzenlenen G20 Zirvesi'ne uçuşunu gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)