Başkan Trump'ın başı onlarla hoş değil!

ABD'de "beyaz ırkçılığa karşı adım atmamak"la suçlanan Başkan Donald Trump, 9 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırının yaşandığı Ohio eyaletinin Dayton kentine yaptığı ziyarette protestolarla karşılandı.

DÜNYA 08.08.2019, 00:14
Başkan Trump'ın başı onlarla hoş değil!

Trump, eşi Melania Trump'la, hafta sonu 9 kişinin öldürüldüğü saldırının yaşandığı Dayton kentine ziyarette bulundu, silahlı saldırının kurbanlarının aileleriyle bir araya geldi. 

Saldırıda yaralananların tedavi gördüğü hastaneye de giden ABD Başkanı Trump, gazetecilerin içeri alınmadığı ziyarette öldürülenlerin aileleriyle görüştü.

Beyaz Saray Basın Sözcülüğü, Trump'ın ailelerle görüşmesinde, bu tür silahlı saldırıları engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiğini söyledi.

Donald Trump'ın hastane ziyareti devam ederken hastaneye yakın bir bölgede toplanan kalabalık gruplar, Trump'ı protesto etti. Ellerinde pankartlarla ABD Başkanı Trump'ı "beyaz ırkçılara karşı hiçbir şey yapmamak"la suçlayan göstericiler, Trump aleyhine sloganlar attı.

Dayton'ın ardından 22 kişinin öldürüldüğü bir başka silahlı saldırının yaşandığı Teksas'ın El Paso kentine geçecek olan Donald Trump'ın burada da protestolarla karşılanacağı tahmin ediliyor.

BIDEN, TRUMP'I ELEŞTİRDİ

Diğer taraftan, Demokratların başkan aday adaylarından Joe Biden, Iowa'da yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Trump'ı hedef aldı.

Biden, Trump'ın kullandığı dilin ülkedeki beyaz ırkçılığın önünü açtığını belirterek, "Başkan'ın kullandığı dil ve şifre, bu ülkedeki beyaz ırkçılık ateşini körüklüyor." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)