Başka salgından yeni çıkmıştı! Elektrik ve suyu devlet ödeyecek

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde elektrik ve su faturaları devlet tarafından karşılanacak.

DÜNYA 01.04.2020, 12:34 01.04.2020, 12:35
Başka salgından yeni çıkmıştı! Elektrik ve suyu devlet ödeyecek

KDC'de (Kongo Demokratik Cumhuriyeti), Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi dolayısıyla "evde kalın" çağrısı yapılan halkın elektrik ve su faturalarını 2 ay boyunca devlet ödeyecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Su Kaynakları ve Elektrik Bakan Yardımcısı Papy Pungu, uygulamanın, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisiyle mücadelede alınan yeni önlemler çerçevesinde, halkın masraflarının azaltılmasını amaçladığını kaydetti.

Ulusal Elektrik Şirketi ve Su Dağım Şirketi, Su Kaynakları ve Elektrik Bakan Yardımcısı Papy Pungu'nun açıkladığı kararı doğrularken, vatandaşlara ücretsiz su ve elektrik sağlanması için gerekli çalışmanın başlatıldığı vurgulandı.

Ebola salgınını yeni atlatan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde şimdiye kadar 109 Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası görüldü. Yeni tip koronavirüs sebebiyle 8 kişi yaşamını yitirdi.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 2018 yılının Ağustos ayında başlayan Ebola salgınında 2000'den fazla insan hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)