Başbakan ile görüştü, koronalı çıktı!

Pakistan Başbakanıyla buluşan vakıf başkanında koronavirüs tespit edildi.

DÜNYA 21.04.2020, 15:15
Başbakan ile görüştü, koronalı çıktı!

Pakistan Başbakanı İmran Han'la geçen hafta buluşan Edhi Vakfı Başkanı Faysal Edhi'nin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıktı.

Ulusal medyada yer alan habere göre, Edhi Vakfı Başkanı Faysal Edhi'nin oğlu Saad Edhi, babasının geçen hafta Pakistçan Başbakanı İmran Han'la buluşmak üzere Karaçi'den İslamabad'a gittikten sonra Covid-19 (yeni tip koronavirüs) belirtileri gösterdiğini bildirdi.

Yapılan testin pozitif çıktığını söyleyen Edhi Vakfı Başkanı Faysal Edhi'nin oğlu Saad Edhi, babasının İslamabad'da kendisini izole ettiğini ve hastaneye yatırılmadığını belirtti. Saad Edhi, babasının ilk 3 gün boyunca ateşi olduğunu fakat şu an herhangi bir semptom taşımadığı bilgisini de paylaştı.

Edhi Vakfı Başkanı Faysal Edhi ile Pakistan Başbakanı İmran Han'ın da şahsi doktoru olan Faysal Sultan, Başbakana da test yapılması gerektiğini ifade ederek, "Başbakan İmran Han ile bugün yapacağımız görüşmede kendisine test yapmamız gerektiğini söyleyeceğim. Gerekli protokollere göre tavsiyemizi uygulayacağız." şeklinde konuştu.

Pakistan Başbakanı İmran Han ile geçen hafta Başbakanlıkta buluşan Edhi Vakfı Başkanı Faysal Edhi, Edhi Vakfı'nın topladığı 10 milyon Pakistan rupisini (yaklaşık 430 bin lira) Covid-19 (yeni tip koronavirüs) yardım fonuna bağışlamıştı.

Yorumlar (0)