Başbakan duyurdu: Aşı olmayan 60 yaş üstüne para cezası geliyor

Yunanistan'da, COVID-19 aşısı yaptırmayan 60 yaş ve üstü bireylerin ayda 100 avro (1500 lira) ceza ödeyeceği duyuruldu.

DÜNYA 30.11.2021, 20:21
Başbakan duyurdu: Aşı olmayan 60 yaş üstüne para cezası geliyor

Başbakan Kiryakos Miçotakis, yükselişe geçen vaka sayısına ve yoğun bakım servislerinde yatan hastaların büyük çoğunlukla aşısız bireyler olduğuna işaret ederek, COVID-19 ile mücadele kapsamında atılacak olan yeni adımları duyurdu.

Yeni tedbirler kapsamında aşı yaptırmayan 60 yaş ve üstü kişilerin en geç 16 Ocak gününe değin aşı randevusu oluşturmalarını isteyen Miçotakis, bahse konu tarihten sonra aşı yaptırmayanlara aylık 100 avro ceza verileceğini bildirdi.

"Toplanan paralar sağlık sistemi için kullanılacak"

Yunanistan Başbakanı, aşı yaptırmayanlardan toplanacak olan ceza bedellerinin sağlık merkezlerinin finanse edilmesi amacıyla kullanılacağını dile getirdi.

Bunun kesinlikle 'ceza' maksatlı değil, 'koruma' maksatlı bir uygulama olduğunu ifade eden Miçotakis, yaklaşmakta olan Noel tatilinden önce, virüsün yayılımını önleme maksadıyla 6 ila 12 Aralık tarihleri arasında 18 yaş ve üstü herkese, aşılı veyahut aşısız olmalarına bakılmaksızın ücretsiz COVID-19 testi verileceğini belirtti.

Miçotakis, salgının söz konusu tatil sürecindeki ilerleyişini tespit etmek ve kontrol altında tutmak maksadıyla yetişkinlere 3 ila 7 Ocak tarihleri arasında da ücretsiz COVID-19 testi dağıtılacağını kaydetti.

Yorumlar (0)