Başbakan'dan itiraf: Fransa tıkandı!

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, "Fransa'da iltica sistemi tıkanmış durumda" dedi.

DÜNYA 07.10.2019, 23:02
Başbakan'dan itiraf: Fransa tıkandı!

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Fransa'ya 2018 yılında, 2017 yılına göre yapılan iltica taleplerinin yüzde 22 artış göstermesi sebebiyle iltica sisteminin tıkanmış durumda olduğunu söyledi.

Ulusal Mecliste ülkenin göç politikasına ilişkin düzenlenen oturumda açıklama yapan Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkeye 2018 yılında yapılan iltica taleplerinde ciddi artış yaşandığını kaydetti. 

Diğer Avrupa ülkelerinde 2018 yılında 2017 yılına göre iltica başvurularının yüzde 10 azaldığını paylaşan Fransa Başbakanı Edouard Philippe, "Fransa'ya yapılan başvurular ise aynı dönem için yüzde 22 oranında yükseldi. Bugün iltica sistemi tıkanmış durumda." şeklinde konuştu. 

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Fransa'ya yapılan iltica taleplerinin, diğer Avrupa ülkeleriyle eşit oranda olması gerektiğini belirterek, ekonomik göç konusunda da kota uygulamaya karşı olmadığını bildirdi.

Göçün ülkede bir mesele hâline geldiğini söyleyen aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin lideri Marine Le Pen, hükümetin öncelikli olarak kendi halkını koruması gerektiğini savunarak, bu konuda bir referandum düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)