Barzani: “Kudüs’teki şiddetten endişe duyuyoruz” 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, İsrail ve Filistin arasında bölgede meydana gelen olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu.  

DÜNYA 12.05.2021, 14:10 13.05.2021, 09:42
Barzani: “Kudüs’teki şiddetten endişe duyuyoruz” 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, İsrail ve Filistin arasında bölgede meydana gelen olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Barzani, Kudüs’teki olaylar hakkında yalnızca “endişe duyduğunu” belirtti.  

Tepkiden uzak açıklama

Neçirvan Barzani, Gazze ve Kudüs’te Filistin ve İsrail birlikleri arasında meydana gelen olaylar hakkında tepki vermekten uzak açıklamalarda bulundu. Barzani, İsrail’in karşısında durmazken Filistin’in yanında da durmadı. 



Barzani’nin resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sivil katliamlarını es geçtiği ve yalnızca “endişe duyuyoruz” demekle yetindiği görüldü.

“Son günlerde Filistinliler ve İsrailliler arasında meydana gelen ve çocuklar da dahil olmak üzere pek çok sivilin hayatına mal olan ayrıca kutsal yerlerin hedef alındığı şiddetten endişe duyuyoruz.”

Barzani, paylaşımın sonunda ise bölgedeki huzursuzluğun son bulması için tarafları barışçıl çözümler uygulamaya davet etti. 

Yorumlar (0)