Barzani'den "ABD-İran gerilimi" açıklaması!

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, "Gerilimin bir parçası olmamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

DÜNYA 08.01.2020, 13:19
Barzani'den "ABD-İran gerilimi" açıklaması!

IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Başbakanı Mesrur Barzani, Amerika ve İran arasındaki gerilimin bir parçası olmamaya çalışacaklarını, önceliklerinin bölge halkının korunması olduğunu duyurdu.

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil'de IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve Meclis Başkanı Revaz Faik ile gerçekleştirdiği 3'lü toplantı sonrası gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu.

Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde son günlerde istenmeyen olayların meydana geldiğini belirten Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, "Bölgede gerçekleşen olayları derin bir endişeyle takip ediyoruz. Gerilim ve şiddet, bölgede istikrarsız ve güvenliğin olmadığı bir atmosferin oluşmasına neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, ilgili tüm taraflarla bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla çalıştıklarının altını çizerek, "Önceliğimiz, Kürdistan ve Kürdistan vatandaşlarının korunmasıdır. Gerilimin bir parçası olmamak için de elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)