Barcelona'da binlerce kişi sokaklarda!

Barselona kentinde, meydanlara dökülen bağımsızlık yanlıları, mahkum edilen Katalan siyasetçilerin serbest bırakılması için göster yaptı.

DÜNYA 26.10.2019, 23:56
Barcelona'da binlerce kişi sokaklarda!

İspanya Yüksek Mahkemesi'nin 14 Ekim'de açıkladığı kararla 9 Katalan siyasetçinin 1 Ekim 2017'de yapılan yasa dışı bağımsızlık referandumu nedeniyle 9 ila 13 yıl hapis cezası alması sonrası Barselona merkezli başlayan gösteriler 13. gününü doldurdu.

Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı sivil girişimlere öncülük eden Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC) ve Omnium Cultural adlı örgütler, kitlesel protestoların devamlılığını sağlamak için "özgürlük" temasıyla Barselona'da yüksek katılımlı bir gösteri düzenledi.

Ayrılıkçı Katalan siyasi partilerin temsilcileri ve Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Quim Torra'nın da katıldığı eylemde, "özgürlük" ve "bağımsızlık" sloganları atıldı.

İspanya devletinin Katalonya üzerinde "baskıcı bir siyaset uyguladığı" savunulan gösterinin manifestosunda, tutuklu Katalan siyasetçilerin serbest bırakılması, yurt dışına kaçan Katalanların geri dönmelerinin sağlanması talep edildi.

Yorumlar (0)