Barbar Macron'dan Lübnan'a ağır tehdit!

Sömürgeci Fransa'nın barbar cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sömürgesi Lübnan'dan ayrılırken ağır tehditlerde bulundu. Lübnanlılar "büyük kurtarıcıyı" bağırlarına bastılar.

DÜNYA 02.09.2020, 09:10
Barbar Macron'dan Lübnan'a ağır tehdit!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve başkentin ismini taşıyan Beyrut Limanı'ndaki patlama sebebiyle eski sömürgesine ikinci ziyaretini yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnanlı yöneticilere tehditkar sözler sarf ederek ülkeden ayrıldı.

Milyonların gözünün içine bakarak "talimat" verdi

Lübnan'ın 100. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Beyrut'ta basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni hükümetin 15 gün içinde kurularak mali ve ekonomik reformlara başlayabileceğini talimat verir bir dille ifade etti.

Lübnanlı siyasilerin yeni hükümetin kısa sürede kurulmasından yana olduklarını "emir" üslubuyla dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, talimat verir bir dille, Lübnanlı siyasilerden ısrarla siyasi yetkililerin bağlı kalacakları şekilde 15 günü geçmeyen bir süre içinde hükümeti kurmaları talebinde bulunduğunu söyledi.

Modern Batı üslubuyla barbarca tehdit!

Lübnan hükümetinin 2 ay gibi bir sürede vaatlerini yerine getirebileceğini kaydeden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "yoksa" diyerek başladığı cümlesini tehditkar bir ses tonuyla sürdürdü.

Lübnanlı yetkililerin ekim ayının sonuna kadar bir ilerleme kaydetmemesi durumunda sonuçları ve cezaları olacağını belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan makamlarının istediğini yapmaması hâlinde uluslararası toplumun mali yardımlarının önünün açılmayacağı tehdidinde bulundu.

Lübnanlı yetkililerin kendisine, finans ve enerji sektörlerinin yanı sıra Merkez Bankası'nın hesaplarına yönelik mali denetim ve yasa dışı ticaretle ilgili reformları uygulamaya koyma taahhüdünde bulunduğunu açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, uluslararası toplumun Lübnan'daki reformlar için mali destek sağlayacağını umduğunu belirterek gözdağı verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnanlı makamların yolsuzluğa bulaşmaları durumunda ağır yaptırımlara başvurabileceklerini açıkça ifade etti.

Gazetecinin "Hizbullah" sorusuna sinirlendi

Bir gazetecinin, "Siz, silahlı ve AB tarafından terör örgütü kabul edilen Hizbullah'ı siyasi bir parti olarak görüyorsunuz. Fransa'da silahlı bir terör örgütüne yaklaşımınız bu şekilde mi olur?" sorusuna sinirlenen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hizbullah'ın terörist yapısından değil, siyasi ve parlamentodaki yapısından söz ettiğini kaydederek, Hizbullah'ı kınayabileceğini ve silahsızlandırılması gerektiğini söyleyebileceğini ancak Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosu'nda yer alan siyasi bir güç olduğunun da açık bir gerçek olduğunu vurguladı.

İki günlük ziyareti çerçevesinde Lübnanlı siyasilerle ayrı ayrı ve toplu görüşmeler yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan ziyaretini tamamlamasının hemen ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a geçeceğini bildirdi.

Yorumlar (0)