Barbar Avustralya’ya "deve katliamı" tepkisi

Avustralya’daki deve katliamına ilişkin açıklama yapan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “Deve vahşeti insanlıkla bağdaşamaz.” dedi.

DÜNYA 10.01.2020, 09:22
Barbar Avustralya’ya "deve katliamı" tepkisi

Avustralya’daki deve katliamına ilişkin açıklama yapan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, şunları söyledi:

“Avustralya'da aylardır devam eden kıyamet gibi yangınlarda milyonlarca hektar alanın küle dönmesi, 25 kişinin ve 500 milyona yakın hayvanın can vermesini büyük üzüntü ile karşıladık. Yaşanan acının izleri dinmeden önceki gün Güney Avustralya Eyaleti'nde çitleri yıktığı, tarım araçlarına ve yerleşim alanlarına zarar vermenin yanı sıra insanların ihtiyacı olan suyu da tükettiği, ayrıca develerin sindirim ve boşaltım sistemlerinde üretilen metan gazının iklim değişikliğinin önemli faktörleri arasında sayılan sera gazlarından biri olduğu gerekçesiyle 10 bin deve ile vahşi atların helikopterlerden ateş edilerek itlaf edilmesini endişeyle karşılıyoruz."

"Hayvana ve doğaya şiddet yoluyla insani bir yaşam elde edilemez" diyen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Koalalara ve kangurulara gösterilen hassasiyetin aynısı neden develer için gösterilmiyor? Kurban ibadetine ‘vahşet, katliam' diyerek dünyayı ayağa kaldıran, yılbaşında milyonlarca hindi keserek yılbaşını uygarlık olarak kabul edenler, Avustralya’daki katliama niçin ses çıkarmıyorlar? Nerede hayvan hakları savunucuları? Çok su tüketme bahanesinin arkasına sığınarak hayvan katliamı yapan Avustralya Federal Hükümeti acaba bir başka gün su kaynaklarını hunharca harcayan insanları da mı kurşuna dizecek? Çok merak ediyoruz. Avustralya’daki vahşi katliamı ve bu katliama çanak tutan ‘Ben bir deve olsaydım bunun (kurşunla vurulmanın) kafamdan yapılmasını isterdim’ diyen zihniyeti şiddetle kınıyor, dünya kamuoyunu ilgi ve hassasiyete davet ediyoruz.”

Yorumlar (11)
Pelin 4 yıl önce
Yazık ya..koca adada yangını söndürecek suyu develer mi.tüketiyormuş yani
ESRA DEMIR 4 yıl önce
Insanlar neden ayaklanmiyo develeri zevkine öldürüyorlar su içecek tabi Allahın yarattigi hayvanı neden öldürüyoruz lanet olsun
Emin sabuncu 4 yıl önce
Bunları biz yapsak dünyanın en barbar milleti olarak konuşulurduk. Yazıklar olsun.
Ali Kuzuoğlu 4 yıl önce
Insanlık dışı olaydır yazık çok yazık..biz insanlar ne zaman bu kadar duyarsız olduk
Ceyda 4 yıl önce
Allah belanızı versin bide gülüp foto çektiriyorsunuz öbür tarfat gülücekmisiniz
Adile 4 yıl önce
Yazık kar olsun Allah belanızı versin lanet yaratıklar bide resim atıyorlar utanmadan dilsiz hayvana yapilirmi bu
Tarık 4 yıl önce
K katliamın elbet bedeli olacak..
Nedime 4 yıl önce
Bu katliamı yapanlara ALLAH c.c.tarafindan büyük bir felaket geleceği hadisi şerifler le bildiriliyor.hicbir zulüm karşılıksız kalmaz.Bu zavallı ağzı dili konusmayan develerin hakkını onlar birgün mutlaka oduyecekler.Kahr olsun İNŞALLAH bunu yapanlr
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın