Bangladeş'te muson yağmurları hayatı felç etti: 9 ölü

Bangladeş’te bir süredir etkisini artıran muson yağmurları sebebiyle, yerleşim yerlerinde büyük çaplı seller meydana geldi. Yağışlar esnasında yıldırım isabet eden 9 Bangladeş vatandaşı da yaşamını yitirdi. 

DÜNYA 18.06.2022, 10:19 19.06.2022, 12:10
Bangladeş'te muson yağmurları hayatı felç etti: 9 ölü

Bangladeş’te günlerdir devam eden muson yağmurları, ülke genelindeki hayatı felç etti. Sokaklar ve caddeler sele teslim olurken, birçok ev ve işyerini de su bastı. Muson yağmurları özellikle Bangladeş’in kuzeydoğu kesiminde bulunan Sylhet ve Sunamganj kentlerinde büyük tahribata yol açtı. Bölgede kırmızı alarm durumuna geçilirken, ekipler vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. 

Muson yağmurlarının etkisini daha da artırması bekleniyor

Bölgede mahsur kalan vatandaşları tahliye çalışmaları devam ederken, yıldırımın isabet ettiği 9 kişinin ise yaşamını yitirdiği duyuruldu. Sylhet ve Sunamganj’da elektrik altyapısı tamamen çökerken, bölgeye günlerdir elektrik verilemediği bildirildi. Bangladeş Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden de son durum ile alakalı bir açıklama yapılarak, “Sunamganj ve Sylhet başta olmak üzere bölgedeki sağanak yağışların ve sellerin 24 saat içerisinde etkisini daha da artırması beklenmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımızı dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Tüm uçuşlar iptal edildi

Muson felaketinin yaşandığı ülkede devlet birimleri de kırmızı alarma geçti. Bölgeye çok sayıda asker konuşlandırıldı. Bunun yanı sıra arama kurtarma ve sağlık ekipleri de bölgedeki çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Sylhet’te bulunan Osmani Havaalanı da bir açıklama paylaşarak, olumsuz hava koşulları sebebiyle tüm uçuşların iptal edildiğini duyurdu. Havaalanından yapılan açıklamada, “Bölgemizde görülen olumsuz hava koşulları sebebiyle havaalanımızın tüm pistleri sular altında kalmıştır. Bu sebeple planlanan tüm uçuşların bir sonraki açıklamaya kadar iptal edildiğini bildiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)