Balık toplar gibi ceset topladılar

Bangladeş'te Buriganga Nehri'nde yolcu teknesi ile bir tekne çarpıştı. Yolcu teknesinin alabora olması sonucu en az 28 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda kayıp var. Teknede 60 yolcunun olduğu değerlendiriliyor.

DÜNYA 29.06.2020, 13:51
Balık toplar gibi ceset topladılar

Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan İtfaiye görevlisi Rozina Islam, Bongladeş’in başkenti Dakka'nın eteklerinden geçen Buriganga Nehri'nde balıkçı teknesi ile çarpışan yolcu teknesinin alabora olduğunu ve batan teknedeki 28 yolcunun cansız bedeninin bulunduğunu bildirdi.

Tekne kazasında hayatını kaybedenler arasında 3 çocuğun olduğu bilgisini veren İtfaiye görevlisi Rozina Islam, yolcu teknesinin sabah saatlerinde bir başka tekne ile çarpıştığını ancak şimdilik kazanın nasıl olduğuna dair bilgiye ulaşamadıklarını söyledi.

İtfaiye görevlisi Rozina Islam, Buriganga Nehri'nde itfaiye ekipleri ile donanma birliklerinin ortaklaşa arama-kurtarma faaliyetleri yürüttüğünü ve onlarca kişinin hâlâ bulunamadığını bildirdi.

Batan teknede kaç yolcunun bulunduğuna dair henüz net bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden İtfaiye görevlisi Rozina Islam, hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından kaygılandıklarını belirtti.

"Morning Bird" yolcu teknesine, "Moyour-2" isimli tekne çarpmış!

Dhaka Tribune'e konuşan İtfaiye görevlisi Rojina Akhter ise, "Morning Bird" isimli yolcu teknesine, bu tekneden daha büyük tekne olan "Moyour-2"nin çarptığını ve Morning Bird isimli yolcu teknesinin kısa süre içinde nehrin sularına gömülerek gözden kaybolduğunu anlattı.

60 yolcu olabilir

Sadarghat emniyet yetkilisi Rejaul Karim Vhuiyan da, tekne kazasının yaşandığı sırada batan yolcu teknesinin yaklaşık 50 ila 60 yolcusu ile Munshiganj bölgesinden geldiğini bildiklerini açıkladı.

Bazı yolcular yüzerek karaya ulaşmış

Yetkililer bölge sakinleri ve görgü şahitleri ile görüşerek bilgi edinmeye çalıştı. Görgü tanıkları büyük tekne "Moyour-2"nin kendisinden daha küçük olan yolcu teknesine arkadan çarptığını, yolcu teknesinin çarpmanın etkisiyle hemen batmaya başladığını, bazı yolcuların ise yüzerek karaya ulaştığını anlattılar.

Başbakan açıklama yaptı

Tekne kazasına ilişkin Bangladeş Başbakanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın, "Morning Bird" yolcu teknesine, "Moyour-2" isimli teknesinin çarpmasından mütevellit meydana gelen kazada yaşamını yitirenler için derin üzüntü duyduğu ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyede bulunduğu duyuruldu.

Bangladeş Başbakanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın, tekne kazasına ilişkin gelişmeleri ve kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiği de belirtildi.
 

Yorumlar (0)