Bakım evleri toplu mezarlığa döndü: En az 6900 kişi öldü!

ABD'de yaşlı bakım evlerinde kalan en az 6 bin 900 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybetti. 

DÜNYA 18.04.2020, 08:43
Bakım evleri toplu mezarlığa döndü: En az 6900 kişi öldü!

New York Times (NYT) gazetesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin "merkez üssü" haline gelen ABD'deki yaşlı bakım evlerini gündeme getirdi.

Gazete, bakım evlerinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanıp yaşamını yitirenlerin sayısına ilişkin çarpıcı rakamlar olduğunu bildirdi. 

Yaşlı bakım evlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle en az 6 bin 900 kişi yaşamını yitirdi. Bu sayı, ABD'deki pandemi kaynaklı ölümlerin yaklaşık beşte birine denk geliyor.

"Tek bir koronavirüs hastası bile kıyıma yol açıyor"

Eski New York Vali Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıklarını Azaltma Komitesi Kurucusu Betsy McCaughey, New York Times'a (NYT) yaptığı açıklamada, "Yaşlı bakım evleri toplu mezar gibi. Bu merkezler aşırı kalabalık ve yeterince personel yok. Tek bir koronavirüs hastası bile kıyıma yol açıyor." dedi. 

Gazeteye açıklamada bulunan bakım evi çalışanları ise pandemi sürecinde yeterli kişisel koruma ekipmanlara sahip olmadığını, bu sebeple hem kendilerinin hem de bakım evlerinde kalan yaşlıların hayatının risk altında olduğunu kaydetti. 

İlk olarak Washington'daki bakım evinde ortaya çıkmıştı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yayımlanan verilere göre, ABD genelindeki 15 bin 600 bakım evinde 1,3 milyon kişi bulunuyor.

ABD'de ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası Washington eyaletinde bulunan bir bakım evinde ortaya çıkmış ve burada onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

ABD'li sağlık yetkilileri de bakım evlerindeki koşulların, vaka ve can kayıplarını artırdığını ifade etmişti.
 

Yorumlar (0)