Bakanlık görevlileri ifade vermeyecek!

Mike Pompeo, Başkan Trump'a yönelik azil soruşturması için Temsilciler Meclisinde ifadeye çağrılan 5 bakanlık görevlisinin ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi.

DÜNYA 01.10.2019, 19:24 02.10.2019, 09:01
Bakanlık görevlileri ifade vermeyecek!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo,  Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Elliot Engel'a yolladığı mektupta, "Ukrayna ile ilgili soruşturma netleşene kadar" herhangi bir bakanlık çalışanının ifade vermeyeceğini ifade etti.

Pompeo, konuya ilişkin "Bu, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının değerli çalışanlarının gözünü korkutmak, onlara yönelik uygunsuz bir tavır sergilemek ve gözdağı vermektir." ifadelerini kullandı.

Bakanlık çalışanı 5 kişinin bu hafta için Temsilciler Meclisindeki komitelerde, Trump'ın Ukrayna görüşmesiyle ilgili ifade vereceği tahmin ediliyordu.

Trump ile Vladimir Zelenskiy arasındaki tartışmalı görüşme

Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında temmuz ayında yapılan tartışmalı telefon görüşmesi, ABD Kongresindeki Demokratların Trump'a yönelik azil soruşturması açmasına sebep olmuştu.

Başkan Trump'ın, Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, bu ülkeden, Demokrat başkan aday adayı Joe Biden'ın oğlunu soruşturmalarını istediği iddia edilmişti. Trump ise Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuş, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı." ifadelerini kullanmıştı.

ABD basınındaki haberlerde, Trump'ın Ukrayna liderine, ancak Biden ve ailesini soruşturması durumunda yardım edeceğini söylediği belirtilmiş, Demokratlar, bu iddialar üzerine azil soruşturması başlatmıştı. Trump ise telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardımların askıya alındığını belirtmişti.

Yorumlar (0)