Bahreyn ve Kuveyt'te Covid-19 artıyor

Bahreyn'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını tespit edilen kişi sayısı 26'ya, Kuveyt'te 12'ye yükseldi.

DÜNYA 26.02.2020, 13:55
Bahreyn ve Kuveyt'te Covid-19 artıyor

Bahreyn Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bahreyn Havayolları ile İran'dan gelen 3 kişide daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilirken, hastalar İbrahim Halil Sağlık Merkezi'nde oluşturulan karantina noktasında müşahede altına alındı.

Bahreyn Sağlık Bakanlığının açıklamasında, son verilerin ardından Bahreyn'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına yakalananların sayısının 26'ya çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakalarıyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya özen gösterdiği ifade edilen Bahreyn Sağlık Bakanlığının açıklamasında, bilgilerin resmî kaynaklardan takip edilmesi, söylentilerin dinlenmemesi çağrısında bulunuldu.

Bakanlığın açıklamasında, şubat ayında İran'da bulunmuş Bahreyn vatandaşları ya da oturum sahiplerinin Bahreyn Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek gerekli tıbbi incelemeden geçmeleri gerektiği anımsatıldı.

Kuveyt'te son durum

Diğer taraftan Kuveyt'te ise Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası görülenlerin sayısı 12'ye ulaştı.

Kuveyt Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran'a seyahat edenlerle bağlantılı 3 kişide daha koronavirüs (Covid-19) tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, daha önce 9 olarak açıklanan enfekte olmuş kişi sayısının 12'ye çıktığı, hastaların karantina bölgesinde müşahede altında tutulduğu ve durumlarının stabil olduğu belirtildi.

Katar, uçuşlarda düzenleme yapıyor

Katar Havayolları Şirketi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle seyahat kısıtlamalarının neden olduğu operasyonel zorlukların ardından İran ve Güney Kore'ye gerçekleştirilen uçuşlarda geçici süreyle yeni düzenlemeler yapılacağını ilan etti.

Katar Havayolları Şirketinden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle bazı ülkelerin yaptığı seyahat kısıtlamalarından ötürü belirli seyahatlerde uçuş ekiplerinin çalışmasında lojistik sorunlarla karşı karşıya kaldığı kaydedildi.

Katar Havayolları Şirketi, bu sebeple bugünden itibaren yeni bir duyuruya kadar Güney Kore ve İran'a seferlerinde geçici süre düzenleme yapılacağını duyurdu.

Katar Havayolları, bu çerçevede, Seul ve Doha arasındaki uçuşlarda kullanılan uçakların tipinin değiştirileceği belirtilirken Katar'dan Şiraz, Meşhed ve İsfahan'a gidiş-dönüş tüm seferlerin durum değerlendirmesi yapmak için 14 Mart'a kadar askıya alındığı vurgulandı.

Doha-Tahran arasındaki seferlerin ise haftalık 20'den 7'ye düşürüleceği kaydedilen açıklamada, Katar ile İran arasındaki kargo seferlerinde bir değişiklik olmayacağı bildirildi.

Çin'in Vuhan kentinden yayıldı

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan Covid-19 (yeni tip koronavirüs), dünya genelinde 82 bine yakın insana bulaştı. Covid-19 salgınında ölenlerin sayısı ise 2700'ü geçti.

Yorumlar (0)