Bahreyn'de Filistin'e komplo!

DÜNYA 24.06.2019, 21:48
Bahreyn'de Filistin'e komplo!

Bahreyn çalıştayının Filistin'e komplo kurma amaçlı tehlikeli bir adım olduğu belirtildi. Çalıştayın, "Yüzyılın Anlaşması" planının ilk organizasyonu olduğu ifade ediliyor.

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin de aralarında bulunduğu 25 örgüt, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Bahreyn'in ortaklaşa tertipleyeceği ekonomi çalıştayının,  "Filistin davasına komplo kurma amaçlı son derece tehlikeli bir adım olduğu ve bu çalıştayın "Yüzyılın Anlaşması" planının ilk organizasyonu olduğu uyarısında bulundu. 

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Filistin Alimler Birliği, Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti, Ehli Sünnet Alimler Birliği, Suriye İslam Meclisi, Sudan'daki Müslüman Alimler Birliği, Lübnan Müslüman Alimler Birliği, İmâm-ı Âzam Ebu Hanife İlim ve Araştırma Vafkı gibi örgütlerin de aralarında bulunduğu 25 örgüt, yarın Bahreyn'de başlayacak çalıştaya ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yaptılar.

Toplantıda Müslüman halklara cuma günü, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenecek çalıştay karşıtı gösteriler düzenleme çağrısında bulunuldu.

"Bazı Arap liderler düşmanlara hizmet etmekte yarışıyor"

Ortak basın bildirisini Sudan'daki Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Abdulkerim okudu. Ortak basın bildirisinde, "Bazı Arap liderler, bu komploya direnmek ve reddetmek yerine, 'Refah için Barış' adlı Bahreyn çalıştayı gibi konferanslar aracılığıyla düşmanlara hizmet etmekte yarışıyor." denildi.

Ortak basın bildirisini okuyan Sudan'daki Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Abdulkerim, "Filistin, yalnızca Filistinliler için değil tüm ümmet için bir İslam toprağıdır" dedi. Abdulkerim sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Dolayısıyla tüm İslam alemi, Filistin'i işgalci siyonistlerin elinden kurtarmak için çalışmalıdır. Konumu ve sıfatı ne olursa olsun hiç kimse bir zerresinden dahi vazgeçmemelidir. Siyonist düşmanla anlaşmaya varmak, bu topraklarda veya bir kısmında siyonistlerin varlığını tanımak hiçbir şekilde doğru değildir." 

Çalıştay, ‏"Yüzyılın Anlaşması" planının ilk organizasyonu

Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştirilecek "Refah İçin Barış" başlıklı ekonomi çalıştayının, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü hususunda açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu belirtiliyor.

Beyaz Saray basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Bahreyn'in Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile iş birliği içinde 25-26 Haziran 2019 tarihinde Bahreyn'in başkenti Manama'da "Refah İçin Barış" adlı ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacağı açıklanmıştı.

Ekonomi çalıştayının hükümet, sivil toplum ve iş dünyasındaki liderlerin fikir alışverişinde bulunması, stratejileri tartışması ve potansiyel ekonomik yatırımlara destek vermesi için çok önemli olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Refah için Barış, Filistin halkı ve bölge için müreffeh bir gelecek için daha istekli ve başarılabilir çalışmalara fırsat tanıyacaktır." denilmişti.

Yorumlar (0)