Bağdat'tan PKK'ya "şiddetli" kınama!

Irak merkezi hükümetinden yapılan açıklamayla PKK bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde Peşmerge güçlerine saldırı düzenlemesi kınandı.

DÜNYA 05.11.2020, 09:59 09.11.2020, 14:26
Bağdat'tan PKK'ya "şiddetli" kınama!

Irak merkezi hükümetin Başbakanlık basın ofisinden sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, PKK terör örgütünün Duhok şehrinde Peşmerge güçlerine saldırı düzenlemesinin ve bir Peşmergenin öldürülmesinin şiddetle kınandığı vurgulandı.

Başbakanlık basın ofisinin yazılı açıklamasında, PKK terör örgütünün düzenlediği saldırının "Irak’ın egemenliğine saldırı" anlamına geldiği belirtilerek, Irak'ın güvenliğini ve egemenliğini hedef alan bu tür saldırıların durdurulması için gereken her şeyin yapılacağı bildirildi.

PKK bölücü terör örgütü mensubu teröristler dün, Duhok kentine bağlı Çemanke nahiyesinde Peşmerge güçlerine saldırı düzenlemiş ve PKK'lı teröristlerle Peşmerge güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmalarda bir Peşmerge ölmüş, üç Peşmerge ise ağır yaralanmıştı.

2 Ekim 2020 tarihinde açıklama yapan Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, PKK'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi sınırları içerisinde yürüttüğü faaliyetleri eleştirmiş ve illegal bir biçimde PKK'nın kendini dayatmasına müsaade edilmemesi gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)