Bağdat hastanesindeki yangının boyutu artıyor: 82 ölü, 110 yaralı 

Irak İçişleri Bakanlığı, Bağdat pandemi hastanesinde yaşanan yangının boyutu hakkında son dakika bilgilendirmesinde bulundu. Ölü sayısının 82’ye yükseldiği olayda can pazarı yaşanıyor. 

DÜNYA 25.04.2021, 17:38 26.04.2021, 11:37
Bağdat hastanesindeki yangının boyutu artıyor: 82 ölü, 110 yaralı 

Irak İçişleri Bakanlığı sözcüsü Halid el-Mihanne, Bağdat’ta bulunan pandemi hastanesindeki yangın hakkında ayrıntılı bilgileri son dakika olarak vermeye devam ediyor.

El-Mihanne, Bağdat’taki Ibn el-Hatib Hastanesindeki yangında 82 kişinin şehit düştüğünü ve 110 kişinin de yaralandığını belirtti.

Dün gece çıkan yangının sebebinin “oksijen tüplerindeki patlama” olduğunu ifade eden yetkililer, yangın hakkında ayrıntılı araştırma yapılması amacıyla soruşturma başlatıldığını ve bu süre zarfında hastane müdürünün görevden alındığını aktardı.



Yerel medyada çıkan haberler ise bir hasta yakınının bilgisi olmadan oksijen tüpünü hoyratça kullandığı ve yangının bu sebeple çıktığı yönündeydi.

Yas ilan edildi

Ölü sayısının 82, yaralı sayısının da 110’a yükseldiği olayın ardından Irak Başbakanı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, tüm hastanelerdeki denetlemelerin bu bir hafta içinde artırılacağı ve 3 gün ulusal yas ilan edileceği aktarıldı. 

Yorumlar (0)