Bağdadi'nin eşi, DEAŞ'ın sırlarını vermiş!

Bir Türk yetkili, Bağdadi'nin ilk eşinden DEAŞ'ın iç işleyişiyle ilgili birçok bilgi edindiklerini belirtti.

DÜNYA 08.11.2019, 23:50
Bağdadi'nin eşi, DEAŞ'ın sırlarını vermiş!

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin İdlib vilayetinde DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'yi öldürdüklerine dair duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise çok daha önce, Suriye'de Bağdadi'nin hanımı, kız kardeşi, eniştesini yakaladıklarını açıklamıştı.

AFP'ye konuşan bir Türk yetkili, Ankara'nın Bağdadi'nin ilk eşinden DEAŞ'ın iç işleyişine dair geniş çaplı bilgi edindiğini kaydetti.

Bağdadi'nin ilk eşi

Türk yetkili, Esma Feysi Muhammed el Kubeysi ile ilgili, "Gerçek kimliğini çabucak keşfettik. O noktada kendisi gönüllü olarak Bağdadi ve IŞİD hakkında epey istihbarat verdi. Zaten bildiğimiz pek çok şeyi bu sayede teyit etme imkanımız oldu. Aynı zamanda başka yerlerde bir dizi tutuklama yapmamızı sağlayan yeni istihbarat da elde ettik." ifadelerini kullandı.

Bağdadi’nin ilk eşi Esma haricinde Türkiye-Suriye sınırındaki Azez'de Bağdadi'nin kızı Leyla Cebir, 65 yaşındaki ablası Resmiye Avad, onun kocası, gelini ve 5 çocuğu da yakalanmıştı.

Bağdadi'nin ablası

Resmiye Avad'ın da Ankara'ya istihbarat sağladığı aktarılmıştı. Associated Press'e (AP) açıklama yapan bir Türk kaynak, Bağdadi'nin ablasından istihbarat açısından "altın madeni" olarak bahsetmişti.

Yorumlar (0)