Bağdadi, iç çamaşırından tespit edilmiş!

Terör örgütü SDG'deki sözde danışmanlardan biri, DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’nin iç çamaşırının, ismi açıklanmayan bir kaynak tarafından elde edildiğini ve operasyon düzenlenmeden önce DNA testi ile Bağdadi'ye ait olduğunun kanıtlandığı söyledi.

DÜNYA 29.10.2019, 16:24 29.10.2019, 17:02
Bağdadi, iç çamaşırından tespit edilmiş!

SDG'nin sözde danışmanlarından Polat Can, sosyal medya platformu Twitter'da SDG istihbarat çalışmasının, geçtiğimiz pazar günü düzenlenen Kayla Mueller operasyonuyla öldürülen Bağdadi'nin bulunmasına nasıl yardım ettiği hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

"Kaynağımız, Bağdadi’nin iç çamaşırını DNA testi yapmak için getirdi"

“Bağdadi'ye ulaşabilen kendi kaynağımız, Bağdadi’nin iç çamaşırını DNA testi yapmak ve söz konusu kişinin yüzde 100 Bağdadi olduğundan emin olmak için getirdi” diyen Can, Bağdadi'yi yok etme kararının 1 ay önce verildiğini ancak ABD'nin bölgeden çekilmesi ve Türkiye'nin harekâtının Bağdadi'nin izlenmesi de dahil olmak üzere düzenlenecek özel operasyonun durmasına ve sonraya ertelenmesine sebep olduğunu yazdı. 

SDG'nin Bağdadi'yi izlemek ve yakından takip etmek için CIA ile 15 Mayıs'tan bu yana çalıştığını ve Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'dan öldürüldüğü İdlib'e geçtiğini doğrulamayı başardı diyen Polat Can, Bağdadi'nin operasyon gerçekleştiğinde Barişa kasabasından Cerablus'a geçmek üzere olduğunu yazdı.

"Tüm istihbarat kendi çalışmamızın sonucu"

Polat Can ayrıca, “Bağdadi'ye yönelik tüm istihbarat ve erişim, onun yerinin tespiti, kendi çalışmamızın sonucuydu. İstihbarat kaynağımız koordinatları göndererek, hava desteğini yönlendirerek operasyonun son dakikasına kadar başarılı olmasını sağladı.” ifadelerini kullandı.

İşte söz konusu tweetler şu şekilde:

Donald Trump, Pazar günü Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada Suriyeli Kürtler dediği YPG/PKK/SDG'ye teşekkür etmek istediğini söylemişti.

ABD'nin en fazla okunan gazetelerinden New York Times'da da ABD istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde Suriyeli ve Iraklı Kürtler operasyon için diğer tüm ülkelerden daha fazla istihbarat sağladığını yazmıştı.

"İslami usullerle denize gömüldü"

Bugün, DEAŞ'lı teröristbaşı Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğü belirtilen operasyona ilişkin açıklamada bulunan ABD'li yetkililer ise Bağdadi'nin cansız bedeninden geriye kalanların denize gömüldüğünü ve bu sırada "İslami usullerin de yerine getirildiğini" belirtti.

"Kalıntılar ortadan kaldırıldı"

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, dün Pentagon'daki basın toplantısında, "Bağdadi'nin kalıntıları DNA testiyle kimliğinin teyit edilebilmesi için güvenli bir tesise götürüldü. Kalıntıları ortadan kaldırıldı, süreç tamamlandı ve gereğine uygun bir şekilde yerine getirildi" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, Bağdadi'nin yok edilme anına dair video ve fotoğrafların ellerinde olduğunu dile getiren Mark Milley, şu an "gizliliğin kaldırılması" sürecinde olduklarını söyleyerek, "bunun bazı video ve fotoğrafları sunulacak" demişti.

Yorumlar (0)