BAE ve Suudlar Libya'da Sisi'nin yanında!

Libya Ordusu'nun Sirte'ye girmesi halinde askeri müdahaleye hazır olduklarını ifade eden Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye Suudi Arabistan ve Sisi'den destek geldi.

DÜNYA 21.06.2020, 18:55
BAE ve Suudlar Libya'da Sisi'nin yanında!

Türkiye'nin destekleriyle Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti darbeci Hafter'e karşı önemli bir başarı sağlayarak pek çok şehirde hakimiyet elde etti.

Hafter ise Libya'dan kaçtığı iddiaları konuşulurken bir hayli köşeye sıkıştı. Yakın zamanda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de haddini aşan açıklamalarla Hafter'e destek olduğu mesajını paylaşmıştı.

Sisi'den "Yardıma hazırız" mesajı

Sisi, Hava Kuvvetleri birliklerini ziyaret ettiği esnada, eğer Mısır ordusu gerek duyarsa ülke sınırlarının dışında askeri bir görevde bulunabileceğini söylemişti.

Cufra ve Sirte'nin kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Sisi, Libya'yı Libyalılardan başkasının savunmayacağını ifade ederek gerekli olursa destek vermeye ve yardım etmeye hazır olduklarını, sınırların içinde veya dışında bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olunduğu mesajını kaydetmişti.

Sisi'ye Suud ve BAE'den destek

Sisi'ye Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudlardan destek gecikmedi.

Suudi Arabistan'ın resmi kanallarından yapılan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın sınırları ve halkı koruma noktasında Mısır'ın yanında yer aldığını ve destek verdiğini ifade etti.

Suudlar sorumluluklarını yerine getirme ve Sisi'nin çağrılarına kulak verme açısından uluslararası topluma çağrı yaptı ve Libya topraklarının selameti ve güvenliği için güçlü bir çözüme ulaşılması gerektiğini kaydetti.

BAE'nin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Libya'daki gelişmeler "endişe verici" olarak kaydedildi.

"Mısır'ın yanındayız"

Yapılan açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri'nin güvenlik ve istikrarı sağlamak için Mısır'ın yapacağı her türlü icraatın yanında olduğunu kaydetti.

Açıklamada ayrıca, Libyalıların ve Kahirelilerin kanlarının akmaması, Birleşmiş Milletler gözetiminde kapsamlı bir siyası müzakere sürecinin başlaması amacıyla ateşkes şartlarının da oluşturulması için çaba gösterildiği iddiasında bulunuldu.

Yorumlar (0)