BAE ve Suudi Arabistan'dan Trump için yüz milyonlarca dolar bağış!

İnternet üzerinden ödeme hizmeti sunan Allied Wallet şirketinin sahibi Andy Khawaja, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından yasa dışı yollarla ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasına yüz milyonlarca dolar bağış yapıldığını iddia etti. 

DÜNYA 25.02.2020, 15:45 25.02.2020, 15:52
BAE ve Suudi Arabistan'dan Trump için yüz milyonlarca dolar bağış!

İngiltere merkezli Spectator dergisinde yayımlanan makalede ortalığı karıştıracak bir iddiada bulunuldu.

Makaleye göre, internet üzerinden ödeme hizmeti sunan Allied Wallet şirketinin sahibi Andy Khawaja, ABD'deki seçimlere müdahale soruşturmasında, "Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 2016 yılında başkanlığı Donald Trump için satın aldığını" söyledi.

Andy Khawaja, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yasa dışı yollarla Donald Trump'ın seçim kampanyasına yüz milyonlarca dolar aktardığını iddia etti.

Bağışların ABD vatandaşlarının internet üzerinden çalınan kimlik bilgileri ile gerçekleştirildiğini kaydeden Andy Khawaja, söz konusu bağışların yasal olarak Federal Seçim Komisyonuna bildirilmeyen 200 dolardan düşük bağışlar olarak gösterildiğini belirtti. 

Andy Khawaja, kendi şirketi olan Allied Wallet tarafından sağlanan teknoloji sayesinde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE)  Donald Trump'ın seçim kampanyasına binlerce kez düşük miktarlı bağışlar gerçekleştirdiğini ileri sürerek, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yöneticileri için danışmanlık görevini yürüten Lübnan asıllı Amerikalı iş adamı George Nadir'in söz konusu olayda en önemli rolü üstlendiğini ifade etti. 

"Trump için ödeme sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi"

Allied Wallet şirketinin sahibi Andy Khawaja, 2016 yılında Orta Doğu bölgesinde faaliyet gösterecek bir online alışveriş sitesi kurmak için yatırımcılara gereksinim duydu. Böylece Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Bin Zayid için çalışan George Nadir ile iletişime geçti.

Andy Khawaja, George Nadir'in kendisine Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kraliyet ailesinden bir yatırımcı bulduğunu belirtti. Bu yatırımcı, Andy Khawaja'nın projesine 500 milyon dolar yatırım yapacağını bildirmesine rağmen para gönderilmedi. 

Bunun yerine George Nadir, 2016 yılının Eylül ayında Andy Khawaja'ya Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)  tarafından Donald Trump'ın seçim kampanyasına düşük miktarlı bağışlar gerçekleştirebilmek amacıyla bir ödeme sistemine gereksinim duyduğunu ve Andy Khawaja'nın alışveriş sitesi için kullandığı ödeme sistemini satın almak istediğini ifade etti. 

"Para Suudilerden gelecek, BAE operasyonu yönetecek"

Andy Khawaja, George Nadir'in kendisine Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Donald Trump'ın İran'a karşı politikalarının örtüştüğünü söylediğini belirterek, şu ifadeleri kullandığını aktardı:

"Trump'ın seçim kampanyasındaki insanlarla görüştüm. Patronum Trump ile anlaşma yaptı. Eğer biz onun seçilmesini sağlarsak İran'a karşı sert politikalar izleyecek ve (önceki ABD Başkanı Barack) Obama hükümetinin imzaladığı nükleer anlaşmadan ayrılacak. İran ekonomisinin belini kıracak ve İran'ın petrol satışlarına yaptırım uygulayacak. Bu da onların petrol piyasasında rekabet etmelerini çok zorlaştıracak. Bunların hepsi bizim için yüz milyarlarca dolar değerinde. Bu yüzden Hillary'nin (Clinton) seçilmesine izin veremeyiz."

Andy Khawaja, George Nadir'e "Donald Trump'ın kazanacağını düşünmenin çılgınlık olacağını" söylediğini, bunun üzerine George Nadir'in "patronunun yanlış ata oynamayacağını" belirttiğini aktardı.

Andy Khawaja, George Nadir'in "Para Suudilerden gelecek.  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çinlilerden satın aldığı veriler sayesinde operasyonu yönetecek. 10 milyon Amerikan vatandaşının verilerine ve bitmeyen bir para kaynağına sahibiz. Ruslar da işin içinde. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile görüştüm ve ondan da yeşil ışığı aldım çünkü Putin de bizimle aynı düşüncede. Hillary kaybetmeli." şeklinde ifadeler kullandığını kaydetti.
 

Yorumlar (0)