BAE ve Suud, Fas'ı karıştırmak istiyor!

BAE ve Suudi Arabistan'ın hedefindeki ülkelerden biri olan Fas'tan yardım çağrısı gibi açıklama geldi.

DÜNYA 06.07.2020, 09:15
BAE ve Suud, Fas'ı karıştırmak istiyor!

Fas, uzun bir süredir, Yemen ve Körfez krizlerinde haklıdan yana takındığı tavır nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan ile sıkıntı yaşıyor. Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, Fas'a müdahale ederek karışıklık çıkarmak isteyenlerin bulunduğunu belirterek adeta yardım çağrısında bulundu.

Fas'taki koalisyon hükümetinin büyük ortağı olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dün akşam gerçekleştirilen toplantısında konuşan Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, gündeme dair önemli açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

Fas'a müdahale ederek karışıklık çıkarmak isteyenlerin olduğunu ve amaçlarının da Fas'ın başarısını gölgelemek olduğunu söyleyen Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, bu odakların (Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan) Fas'ın siyasi liderlerine saldırarak çirkin ve haksız bir karalama kampanyası yürüttüklerini ifade etti.

bae ve suud prensleri

Bu odakların hamlelerine karşı Fas halkının gerekli yanıtı verdiğini kaydeden Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, Fas'ın başarısını kıskananların olduğunu, Fas Kralı 6. Muhammed'in içerde ve dışarda ülkenin bağımsızlığını koruduğunu belirtti.

Fas ve BAE arasında gerilim

BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) bağlı olduğu bilinen "trol ordusu", geçtiğimiz ay Fas hükümetinin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kriziyle baş edemediğini ileri sürerek, Fas'ın "açlığın eşiğinde" olduğu propagandası yapmıştı.

BAE'nin trol ordusunun hedefindeki Fas hükümetine destek amacıyla "Teşekkürler Osmani" etiketiyle kampanya başlatılmış ve Fas halkı bütünlük içinde hareket ettiklerini göstermişti.

Fas, Yemen ve Körfez krizlerinde takındığı tavır nedeniyle bir süredir BAE ve Suudi Arabistan ile ilişkilerde gerginlik yaşıyor.

Fas, Katar ablukasına katılmamıştı!

Yemen'deki Arap koalisyonundan ayrılan ve Katar'a karşı yürütülen ablukada Doha'yı bitirmek için yapılan hamlelerde bulunmayan Fas, başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan olmak üzere bu eksendeki ülkelerin saldırılarına maruz kalıyor.

Yorumlar (0)