BAE rüzgârı, İsrail bayrağını ne de güzel dalgalandırıyor!

BAE ile İsrail arasında 13 Ağustos'ta yapılan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın "Abraham Uyumu" ismini verdiği normalleşme anlaşması sonrası İsrailli bir model, ilk kez BAE'de İsrail bayrağıyla çekim yaptı.

DÜNYA 09.09.2020, 13:12 09.09.2020, 13:35
BAE rüzgârı, İsrail bayrağını ne de güzel dalgalandırıyor!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail arasında 13 Ağustos'ta yapılan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın "Abraham Uyumu" ismini verdiği normalleşme anlaşmasından sonra soluğu Dubai'de alan İsrailli model May Tager, İsrail'de iç çamaşırı ve pijama üreten bir şirketin ürünlerinin tanıtımı için objektiflerin karşısına geçti.

İsrail bayrağını omzuna alarak Dubai çöllerinde poz veren May Tager'e, BAE'de yaşayan Rus model Anastasia Bandarenka eşlik etti.

Rus model Anastasia Bandarenka, İsrail bayrağını BAE rüzgarları altında havalandıran İsrailli model May Tager'e, BAE bayrağı ile refakat etti.

"Çekimler için Dubai'de olmak, benim için dünyalara bedel" diyen İsrailli model May Tager, ilk İsrailli model olarak çekimler için Birleşik Arap Emirlikleri'nde olmaktan büyük gurur duyduğunu, İsrail'i temsil eden manken olmanın kendisini gururlandırdığını ifade etti. 

İsrailli model May Tager, Dubai'ye Danimarka pasaportuyla geldiği bildirildi.

Süreç

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, 13 Ağustos 2020 tarihinde düzenlediği basın toplantısında büyük bir müjde vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, BAE ile İsrail'in, "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmuş, ilerleyen günlerde de anlaşmayı "Abraham Uyumu" olarak isimlendirmişti.

Abraham Anlaşması'nın önümüzdeki hafta Washington'da, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile BAE Veliaht Prensi Muhammed Muhammed bin Zayed El Nahyan tarafından, ABD Başkanı Donald Trump'ın huzurunda imzalayacağı açıklanmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri, 1979 yılında Mısır’ın, 1994 yılında da Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşmede anlaşarak Filistin davasına açıkça ihanet eden üçüncü Arap ülkesi oldu.

Yorumlar (0)