BAE'nin yeni devlet başkanı belli oldu

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın ardından ülke tarihinin 3’üncü devlet başkanı olarak göreve başladı. 

DÜNYA 14.05.2022, 14:15
BAE'nin yeni devlet başkanı belli oldu

Ülkenin resmi devlet ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, 7 emirlikten meydana gelen BAE Yüksek Konseyi, başkanlık seçimi için toplandı. Yapılan seçimde Muhammed bin Zayid Al Nahyan, yeni devlet başkanı olarak görevlendirildi. Seçimin detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

40 günlük yas ilan edilmişti

Bir süredir sağlık sorunları ile mücadele eden ve son günlerde şikâyetleri artan BAE’nin 2’nci Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, önceki gün kaldırıldığı hastanedeki tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamayarak 74 yaşında vefat etmişti. Al Nahyan’ın vefatı üzerine ülkede 40 günlük yas ilan edilirken, 3 gün boyunca özel sektör de dâhil olmak üzere her alanda çalışmalar askıya alınmıştı. Al Nahyan’ın vefatı sebebiyle ülkede bayraklar 40 günlüğüne yarıya indirildi. 

Yorumlar (0)