BAE-İsrail anlaşması Orta Doğu'ya barış getirdi!...

Orta Doğu'ya barış getireceği safsatası ile imzalanan BAE-İsrail normalleşme anlaşmasının ardından İsrail'in Gazze'ye dönük hava saldırıları yoğunlaştı.

DÜNYA 21.08.2020, 12:14 21.08.2020, 12:28
BAE-İsrail anlaşması Orta Doğu'ya barış getirdi!...

Abu Dabi ile (Birleşik Arap Emirlikleri / BAE) ile normalleşme anlaşması imzalayan, birçok Arap ülkesinin anlaşma için sıraya girdiğini belirten ve Orta Doğu'ya barış geleceğini söyleyen İsrail, normalleşme anlaşmasından sonra havada Gazze'ye, karada Filistinlilere kesintisiz operasyon yapmaya başladı.

İsrail savaş uçakları dün akşamdan bu tarafa Gazze'yi üç kez vurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait tünelleri hedef aldığını ileri sürerek, tüm hedefleri tam isabet vurulup imha edildiğini bildirdi.

Söz konusu saldırının, Gazze'den atılan 7 rokete karşılık gerçekleştirildiğini iddia eden İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, bunlardan 6'sının füze savunma sistemi tarafından imha edildiğini ifade etti.

Sosyal medyada ve İsrail basınında daha önce yer alan açıklamalarda ise İsrail ordusu, Gazze'den atılan bir füzenin Sderot şehrinde bir eve isabet ettiğini iddia etmişti.

İsrail bu saldırıyla birlikte, dün akşamdan bu tarafa Gazze'yi üçüncü kez ağır bombalarla vurmuş oldu. Daha önceki iki saldırıda, İzzettin el-Kassam Tugaylarına ait hedefler ile Gazze'nin kuzeyindeki Et-Tuvam bölgesinde Hamas'a ait bir noktanın vurulduğu ileri sürülmüştü.

İsrail, bu tür saldırılarını, çoğu mesnetsiz olan ve bir kısmının da yalan olduğu ortaya çıkan "roket atıldı" iddialarını ortaya attıktan sonra gerçekleştiriyor.

Filistinlileri yakın mesafeden kurşunla öldüren İsrail güvenlik güçleri de, üzerindebıçak bulunmamasına rağmen "bıçaklı saldırı" iftirası ile asker ve polisini savunuyor.

İsrail askerleri son olarak 16 yaşında bir Filistinli çocuğu gerçek mermi ile vurmuş, Filistin ambulanslarının yaralıyı almasına izin vermeyerek ağır yaralı olmasına rağmen çocuğu gözaltına almış ve götürmüştü. İsrail ordusu bir gün sonra da ailesine, çocuklarının öldüğü bilgisini vermişti.

Yorumlar (1)
Ayhan Cenk 4 yıl önce
He he. Savaş uçaklarıda havai fişek atıyor